Az idei Sportbálon Különdíjat kapott Csömör egyik büszkesége, a 17 éves, trófeákat és érmeket halmozó fallabdázó, Konecsni Kristóf. Az ifjú sportolónak nem szállt a fejébe a siker, ugyanolyan elszántsággal teszi a dolgát, mint a kitüntetés előtt.

 

- Meglepett a Sportbálon kapott Különdíj?
- Amikor először említette édesanyám, hogy benevez a versenyre, akkor meglepődtem, de nagyon jól esett tőle, hogy gondolt rá. Együtt írtuk össze az előző éves eredményeimet, jó érzés volt visszagondolni, hogy mennyi mindent elértem. Nem gondoltam volna, hogy megnyerem a csömöri Különdíjat, az elismerés átvételekor tudatosult bennem, hogy sikerült, akkor viszont rendkívül büszkévé és elszánttá tett.

 

- Az idei éved is hasonlóan sikeres volt?
- Mindenképpen annak értékelem. A Sportbál után megnyertem az U17-es országos bajnokságot, majd szinte rögtön korosztályt léptem, mert betöltöttem a korhatárt. Márciusban 15. lettünk a csapat Európa-bajnokságon Prágában, áprilisban pedig ezüstérmet nyertem egy horvátországi nemzetközi versenyen. Szép eredmény, de utólag rendkívül bosszantó, mert meccslabdáról kaptam ki a döntőben, így pedig inkább csalódás számomra. Májusban győztem a Diákolimpián, utána néhány nemzetközi versenyen még indultam, ahol Szlovákiában ezüstöt, Szerbiában és itthon pedig két negyedik helyet nyertem. Összességében tehát szép és sikeres év volt a 2015-ös!

 

 

- Milyen terveket fogalmaztál meg a jövő évre?
- Két nagyon fontos versenyen szeretnék minél eredményesebb lenni: a Super Series-sorozatban Kölnbe és Amszterdamba utazunk, ahol top kategóriás versenyeket rendeznek. Itt tényleg a korosztály krémje lesz jelen, szeretnék minél előrébb végezni és minél több világranglistapontot hozzácsapni a meglévőkhöz. Az U17-esek között a 21. hely volt a legjobbam a világranglistán, jelenleg a 40. vagyok az U19-esek között, de 2016 végére a legjobb 15 közé szeretnék kerülni!

 

- Mindig ennyire tudatosan álltál hozzá a sportágadhoz?
- A kezdetek kezdetén nem vettem ennyire komolyan, de aztán fokozatosan egyre inkább beleszerettem a squash-ba. Csömörön kézilabdáztam, de szerettem volna valami mást is kipróbálni. Elmentem kosárlabdázni, de annyira nem jött be, és mivel apukám fallabdázott adta magát, hogy én is kipróbáljam. Annyira megtetszett, hogy kilenc és fél éves korom óta rendszeresen járok én is edzésekre. Eleinte csak heti kétszer, aztán szépen lassan egyre többször és 14 éves korom óta nem telik el nap, hogy ne edzenék azért, hogy jobb legyek.

 

- Azért karácsonykor csak pihensz egy kicsit.
- Nincs megállás. Pont ez az az időszak, amikor előnyt tudok szerezni azokhoz képest, akik ilyenkor pihennek. Karácsonykor én ráteszek egy lapáttal! Lejárok a csömöri futópályára és kondiedzéseim is lesznek. Szeretnék alaposan felkészülni a következő szezonra!

 

- Hosszú távon is versenyzőként, profi fallabdázóként képzeled el magad?
- Egyelőre azt tudom, hogy amíg junior korosztályban vagyok, addig miket szeretnék elérni. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy profi fallabdázó lesz belőlem, mert ahhoz még tudatosabban, még többet kellett volna az elmúlt években edzeni - arról már lecsúsztam. De mivel érdekel a közgazdaságtudomány abba az irányba szeretnék majd továbbtanulni. Nem könnyű belepréselni a tanulást az edzések közé, de egyelőre sikerül és jövő ilyenkor remélhetőleg arról beszélgethetünk, hogy megérte a rengeteg edzés, mert csodás év van mögöttem.

 

Szabó Péter Ádám

 

 

Az év legjobb csömöri sportolói

 

Minden évben díjazzuk Csömör legkiemelkedőbb sportolóit előző éves teljesítményük alapján. A díjazottak a helyi kézilabda, kerékpár, futsal, labdarúgó, asztalitenisz-csapatok valamint az atlétika, nordic-walking, és a küzdősport csoportok tagjai közül kerülnek ki, illetve „Az év sportolója” címre bármilyen sportágból lehet jelentkezni vagy jelölni csömöri kötődésű sportolót.

 

A díjakat 2016. február 6-án adjuk át a Sportbálon. A pályázatokat január 15-ig várjuk a sportkriszta@gmail.com címre, bővebb információ: www.csomorsport.hu

 

Jegyek elővételben december 22-ig 2000.- Ft, utána 2500.- Ft áron válthatóak a sportcsarnok büféjében nyitvatartási időben (délután 4 után), és a Felvári Presszóban a Béke téren egész nap. S hogy a vacsorára se legyen gond, természetesen azzal is készülünk, a menüről infók később.

 

Mindenkit szeretettel várunk február 6-án a Sportbálon a Csömöri Sportcsarnokban!