Svédországban, a karlstadi Super Challenge-en szerepelt a magyar U20-as jégkorong-válogatott, soraiban a csömöri Péter Donáttal, aki kiegyensúlyozott, remek teljesítménnyel rukkolt elő és holtversenyben a torna pontkirálya lett.

 

Vas Márton együttese az első két meccsét elveszítette: a svéd Leksand 6-4-re, míg a Växjö 4-1-re nyert. Ezt követően viszont sikerült javítani, és az utolsó csoportmérkőzésen a francia korosztályos válogatottat 4-2-re verték a mieink – Zsigmond Áron duplázott, Kónya Krisztián és Dézsi Bence is betalált.

 

A helyosztón először az egy divízióval feljebb szereplő Ausztriával találkoztak a magyarok, és 3-1-re győzték le a sógorokat. A találatokat Vértes Nátán, Horváth László és Révész Marcell szerezték. Végül az utolsó találkozót is sikerült megnyerni a HC Riga ellen 5-3-ra, ezen a meccsen Révész duplázott, Vértes, Péter Donát és Pokornyi Dávid is eredményes volt. A magyar U20-asok ezzel a tavalyi 4. után most az 5. helyen zártak, ugyanannyi győzelmet aratva, mint egy évvel ezelőtt - írta a szövetség honlapja. A torna pontkirálya holtversenyben a két góllal és hat gólpasszal záró csömöri Péter Donát lett.

 

Super Challenge, Karlstad, Svédország
a magyar válogatott eredményei:
Magyarország U20–Leksands IF 4-6
Magyarország U20–Växjö Lakers 1-4
Magyarország U20–Franciaország U20 4-2
Magyarország U20–Ausztria U20 3-1
Magyarország U20–HK Riga 5-3

 

Gratulálunk, Donát!