A legújabb kormányintézkedésekre és a hazai járványügyi helyzetre tekintettel Csömör Nagyközség Önkormányzata az elkövetkező hetekben megkezdi a szigorító intézkedések fokozatos feloldását. Átláthatóan, előre tervezhetően és egyértelmű szabályok szerint.

 

Csömör Nagyközség Önkormányzatának hivatalos honlapján részletesen ismertetik a helyi szigorítások fokozatos feloldásának részleteit, jelen cikkben a sporttal kapcsolatos híreket vettük górcső alá:

 

A településen és környékén továbbra is lehetőség van kirándulásokra, sportolásra, egészségügyi sétákra. Május 18-án hétfőtől megnyitjuk a Csömöri körtúra teljes, 20 kilométeres útvonalát és a népszerű pataksétányt. Látogatható lesz továbbá teljes egészében a Kálvária-erdő, az Ősláp, a Majorszegi-erdő, a Szedervölgyi-erdő, napközben a Kitekintő pont a Vízműsoron.

 

A szükséges fertőtlenítések elvégzése után, május 22-én péntektől a családok birtokba vehetik a település közösségi tereit, így a játszótereket, a kondiparkokat és a pihenőparkokat. A Csömöri Horgásztó szabadidős területeit június 2-án, keddi napon nyitjuk meg, és ekkortól indulhat újra a horgászat is a tavon. Javasoljuk, hogy a felnőttek a közösségi tereken való folyamatos tartózkodás esetén lehetőleg viseljenek szájmaszkot vagy az orrot, szájat eltakaró kendőt, sálat.

 

Június 2-ától fokozatosan megnyitjuk a kulturális és sportlétesítményeket. Első lépésben a Csömöri Szabadtéri Sportközpontot, a Gorkij fasori Kispályát, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és a Szlovák Ház udvari részét lehet majd használni, melynek pontos feltételeit az intézmények legkésőbb május 25-ig teszik közzé. Az intézmények zárt, belső tereinek nyári hónapokra vonatkozó használati lehetőségeiről június első felében születik döntés.

 

Szájmaszk vagy az orrot és szájat eltakaró kendő, sál viselése a helyi rendelet, és május 18-ától már az általánosan érvényes kormányrendelet szerint is kötelező Csömörön az üzletekben, szolgáltatások igénybevételekor és a tömegközlekedési eszközökön. A közterületeken az 1,5-2 méteres távolság betartása kötelező, közösségi tereken való folyamatos tartózkodás esetén lehetőleg mindenki viseljen szájmaszkot vagy az orrot, szájat eltakaró kendőt, sálat. Sportolásnál, futásnál, kerékpározásnál vegyük figyelembe, hogy ennél nagyobb távolság betartása indokolt!

 

A koronavírus-járvány megállításához, hatékony lassításához mindenkinek be kell tartania a központi és a települési rendelkezéseket, illetve az ehhez kapcsolódó ajánlásokat!