A koronavírus ellen védett (vagyis: érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező) személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy számára megnyílik a lehetőség a sportmérkőzések nézőként való látogatására!

 

A négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás első dózisának beadásával a lépcsőzetes nyitás következő fokozataként a magyar kormány újabb intézkedéseket határozott meg. A járványvédelmi intézkedések feloldásának újabb lépcsője jelentős részben érvényes védettségi igazolványhoz kötött. A sportrendezvény rendezéséért felelős sportszervezet köteles annak a nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát e rendeletben meghatározott módon (érvényes védettségi igazolvány – oltási igazolás nem elegendő! –, illetve életkort igazoló okmány felmutatása) nem igazolja. Az érvényes védettségi igazolvány önmagában nem, csak a személyes fényképes okmányok valamelyikének felmutatásával együtt érvényes. A szolgáltatást nyújtó személyzet külön felhívhatja az érintett személyt az igazolványok felmutatására, de a rajtuk látható adatokat nem rögzítheti. A 18 éven aluliak esetében az életkor igazolásához mindenképpen szükséges a személyes fényképes okmány!

 

A sportrendezvényen nézőként tartózkodó, a koronavírus ellen védett személy és a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nem köteles maszkot viselni.

 

A maszkhasználatra vonatkozó szabályok a mérkőzéseken feladatot ellátó személyek esetében: a pályán és a kispadon tartózkodók (tartalékjátékosok, sportszakemberek, szakmai és egészségügyi stábtagok) kivételével a sportrendezvényen foglalkoztatott személy – ha a koronavírus elleni védettséget a sportrendezvény rendezője felé érvényes védettségi igazolvány felmutatásával nem igazolja – köteles a sportrendezvény befejezéséig a szájat és az orrot eltakaró módon maszkot viselni a még be nem oltottak védelme érdekében.

 

Büfék nyitvatartása
A sportlétesítményekben üzemelő vendéglátóipari-egységek (büfék) nyitvatartására vonatkozó jogszabályok betartása az azokat üzemeltető cégek, személyek feladata és felelőssége.

 

Mindezek értelmében, 2021. május 2-án, vasárnap női kézilabdázóink és nagypályás focistáink bajnoki mérkőzése is látogathatóvá válik szurkolóink által, érvényes védettségi igazolvány és személyes fényképes okmány együttes felmutatásával (a 18 éven aluliak esetében elég kizárólag az utóbbi)!

 

Hajrá, Csömör!