Vasárnap harmadik alkalommal került sor a Ligák Kupája I. Liga csapatversenyre a Csömöri Sportcsarnokban, amelyre az eddigiekhez képest is rekord létszámú nevezés érkezett: 58 csapat összesen 126 játékosa mérte össze tudását.

                                  Fotó: Bellus Zsolt

 

A poénelőnyök módosításának köszönhetően többször borult is a papírforma és nagyon sok szoros mérkőzést játszottak a csapatok egymással. Ennek ellenére a jövőre Extraligát játszó Mezőberény csapata végzett az első helyen, megelőzve a korábbi és a jelenlegi ifjúsági válogatott játékosokból álló együttest (Bruckner Máté, Juhász Patrik). A dobogó harmadik fokára a Celldömölk együttese (Szita Márton, Katus Krisztián) és Oroszki Viktor és az ifjúsági korú Kishegyi Ákos alkotta Dunakeszi csapata állhatott fel.

 

A verseny színvonala évről évre emelkedik, köszönhetően, hogy egyre több NB I-es és extraligás csapat jön el és játszik poénhátrányból az alacsonyabb bajnokságban játszó csapatok ellen. Egész nap jól látszott, hogy 5-6-7 poén hátrányból mindenki küzd, nincs eladott labda. Ez nagyfokú koncentrációra készteti a jobb játékosokat, hiszen hiába nyer 1, vagy 2 szettet, a következőben 0:5-ről kell újra fordítani. Az alacsonyabb szintű bajnokságokban játszó játékosoknak nagy élményt jelent játszani náluknál jobb játékosokkal, akikkel év közben nagy valószínűség szerint nem tudnak, a saját bajnokságukban pedig egészen biztosan nem tudnak megküzdeni.

 

- Örülök, hogy szép számban vettek részt utánpótláskorú játékosok is a nyári végi versenyünkön - kezdte értékelését a verseny főszervezője, Fazekas Péter. - Indult aktuális serdülő válogatott (Huzsvár Erik) és ifjúsági válogatott is (Juhász Patrik), rajtuk kívül pedig több újonc korú játékos is asztalhoz állt, akik többször elég sok borsot törtek az idősebb korosztály orra alá. Köszönöm szépen mindenkinek, aki eljött a versenyre és attól függetlenül, hogy szerepelt, remélem jól érezte magát és tudott játszani olyan játékosokkal, akikkel év közben nincs lehetősége. Folytatás jövőre a IV. Ligák Kupájával, a Mezőberény csapatának pedig gratulálok a győzelemhez!