A szeptember 23-i Sportnap keretében egy kivételes programnak lehetünk szemtanúi, csömöri asztalitenisz-legendáink egymás ellen állnak asztalhoz a sportcsarnokban: örökös magyar bajnokunk, Németh Károly a négyszeres világbajnok Jónyer István ellen!

 

A Sportnap programjában egy bemutatógála erejéig összecsap egymással a két ragyogó képességű csömöri asztalitenisz-legenda, azaz Jónyer István vs. Németh Károly! A két Csömörön élő bajnok összecsapása közönségcsalogató esemény lesz, amely nemcsak remekül népszerűsíti a pingpongot, de igazi kuriózum lesz. Ezt nem érdemes kihagyni! 

 

A Miskolcon született Jónyer István négyszeres világbajnok asztaliteniszező, az 1970-es években sportágában a világ legeredményesebb játékosai közé tartozott. Mivel az asztalitenisz csak 1988 óta része a nyári olimpiák programjának, így fájdalom, hogy az ötkarikás játékokon nem érhetett el kimagasló sikert a legendás játékos. Híressé vált az általa kitalált oldalpörgetés, az úgynevezett kiflipörgetés, melyet korábban világviszonylatban is csak ő tudott. Egyéniben 1975-ben egyszer, párosban kétszer szerzett vb-aranyat (1971, 1975), míg 1979-ben csapatban ért a csúcsra. Az Európa-bajnokságokon két ízben férfi párosban (1972, 1974), kétszer pedig csapatban (1978, 1982) szerzett aranyérmet. Magyar bajnokságot 1967 és 1982 között 25 alkalommal nyert, 6-szor egyéniben, 11-szer párosban és 8-szor vegyes párosban. A nemzeti csapattól 328-szoros válogatottként vonult vissza, 1996-tól a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke, 1997-től rövid ideig a magyar asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya volt.

 

Ellenfele, Németh Károly a Csömöri Pingpong SE jelenlegi szakvezetője és játékosa, aki pályafutása alatt 171-szeres magyar válogatottsággal büszkélkedhet, 17-szeres örökös magyar bajnok és hétszer az év magyar asztaliteniszezőjének is megválasztották! A húsz évvel fiatalabb korának is köszönhetően megjárhatta az atlantai olimpiát 1996-ban, ahonnan elégedetten, örökké emlékezetes élményekkel tért haza. Vezetőedzőnkkel készült hosszabb porténk ide kattintva olvasható.

 

Jónyer vs. Németh a Sportnapon! A küzdőtéren reggel 9 és 11 óra között zajló pingpong edzés teljesen nyitott bárki számára, csatlakozni lehet! Ütőt hozzatok!

Díszvendégünk, Jónyer István fogadására 10 és 11 óra között kerül sor.