A Nemzeti Színházban megrendezett 61. M4 Sport – Az Év sportolója gálán Gergely Gábor és Klampár Tibor társaságában a csömöri világbajnok asztaliteniszező, Jónyer István is átvehette a Magyar Olimpiai Bizottság Életműdíját!

 

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 61. alkalommal szavaztatta meg tagjait az év legjobbjairól. Idén a sorrend 439 szavazat alapján alakult ki, ez pedig rekord, a tavalyi csúcs alkalmával 436-an vettek részt a voksoláson. A gálán nemcsak a 12 kategóriában osztottak díjakat, hanem életműdíjakkal is elismerték sportolói nagyságainkat: Rákosi Gyula a Magyar Labdarúgó Szövetség, míg Gergely Gábor, Jónyer István (a képen balról az első) és Klampár Tibor az MSÚSZ és a Magyar Olimpiai Bizottság Életműdíját vehette át.

 

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az elismerés átadását úgy vezette fel, hogy méltánytalan, ha egy sportolónak a pályafutása zenitjén a sportága még nem olimpiai sportág, de most ezzel a díjjal is szeretnék elismerni a nagyszerű sportpályafutásokat. Gergely Gábor, Jónyer István és Klampár Tibor idejében az asztalitenisz még nem volt olimpiai sportág, 1979-ben azonban együtt felértek a világ tetejére, az észak-koreai Phenjanban a világbajnokságon csapatban aranyérmet szerzett a három szupertehetség.

 

- Bennünk volt még két-három világbajnoki cím, és nagyon sajnáljuk, hogy nem nyerhettünk olimpiai aranyat – mondta a gála színpadán Jónyer István.

 

Gratulálunk a páratlan karrierhez és az életműdíjhoz!