Atlétika

Nem tud leállni a futással

Folytatjuk hagyományteremtő rovatunkat: csömöri edzőinket portrésorozat keretében mutatjuk be, minden hónapban más és más kerül rivaldafénybe. Májusban atlétika-szakosztályunk sprintedzőjét, Varga Barbarát ismerhetjük meg jobban.

Hétvégén rendhagyó terepfutóversenyt rendezett a FutaPest Klub: az eredetileg Salgótarjánba kiírt viadalt nem rendezhették meg, de egyénileg bárki futhatott a pontokért helyszíntől függetlenül. A Csömör KSK csapatát ketten is képviselték.

A Magyar Atlétikai Szövetség képviseletében a 76 éves Rózsa István mérte fel a csömöri szakosztály dobó szakágának vadonatúj, kombinált diszkosz-kalapács körét, amely a közelmúltban elvégzett fontos fejlesztés részeként valósult meg.

A csömöri atléták a világjárvány alatt sem pihennek, folyamatosan edzésben vannak, igaz, nem a megszokott körülmények között. Berendi Antal vezetőedző eljuttatta a szükséges sportszereket a tanítványaihoz, akik így otthon is zavartalanul tréningezhetnek.

Hasonlóan a többi versenyszervező szövetséghez, a világjárvány miatt a Magyar Atlétikai Szövetség is módosítani kényszerült az idei versenynaptárát. A Csömör KSK szakosztályát több utánpótlás-, hegyifutó- és csapatbajnoki verseny is érinti.

A Spirit FM Rádió Spiritusz című műsorában Gajdos Tamás vendége a csömöri atlétika-szakosztály alapító-vezetőedzője, Berendi Antal volt. Az adásban szó esett a csömöri szakosztályról, a Tavaszváró futásról és természetesen a hegyifutásról is.

A Csömör KSK igazolt versenyzői közül két dobóatléta indult a fogyatékos sportolók U18-as és felnőtt atlétikai versenyén a fővárosban: Varga Liza ülő súlylökésben, míg Mihálovits Tamás a szervátültetett súlylökők között, egyéni csúccsal nyert aranyérmet.

Magyarország 58 klubjából érkeztek versenyzők a fővárosba a szenior atlétika országos bajnokságra, a férfiak 323, a nők 129 alkalommal rajtoltak el a seregszemle keretében, hogy megküzdjenek a címekért. Csömöri aranynak is tapsolhattunk!

Szombathelyen a felnőtt dobóatléták téli országos bajnokságán először képviselte versenyző a Csömör KSK egyesületet, ráadásul rögtön két gerelyhajító is rajthoz állt a férfiak között: Erdész Károly és Horváth Zsolt a 7., illetve a 8. helyen végzett.

A férfiak és a nők versenye is kenyai abszolút győzelemmel ért véget a X. Everling Tavaszváró terepfutóversenyen. A fővárosi Naplás-tónál megrendezett eseményen a Csömör KSK színeiben két szenior futónő is dobogóra állhatott éremmel a nyakában.

Nagyszerű versenyt teljesített a Csömör KSK igazolt futója, Tóth Magdolna, aki élete első maratonját száguldotta végig Málta szigetén. A sliemai versenyen a nők között a 20. helyen, a korcsoportjában hetedikként, míg a magyarok között elsőként zárt.

Március 8-án kerül megrendezésre a hagyományos X. Everling Tavaszváró terepfutóverseny a főváros XVI. kerületében, a Naplás-tónál. A délelőtti gyermek és iskolai futamok után természetesen az 5*2 km-es SuperSprinttel zárul a verseny!

Oldalak