Atlétika

Példakép a csömöri salakon

Újabb példaképtől tanulhatnak atlétáink a salakpályán: a 15-szörös magyar bajnok, Kácser Zita heti rendszerességgel tréningezik Csömörön, ahol szakosztályunk fiatal tehetségeivel egymást segítve készülnek a versenyekre.

A 124. felnőtt atlétikai magyar bajnokságot a fővárosi MTK Lantos Mihály Sportközpontjában rendezték meg. A 38 versenyszámra 516 nevezés érkezett, az indulók között a Csömör KSK junior-válogatott tehetsége, Csák Tamás is ott volt.

Két érem Nógrádból

Nógrádban került sor a FutaPest terepfutó versenysorozat újabb állomására, ahol a Csömör KSK atlétái két érmet is szereztek: Zólyomi Kinga ezüstéremmel tért haza, Kiss László pedig korosztályában egy bronzérmet nyert.

Kilenc dobogós hely

A mátyásföldi Ikarus-pálya adott otthont az idei szenior atlétikai országos bajnokságnak, amely nem kevesebb, mint kilenc csömöri dobogós helyezést tartogatott szakosztályunk tagjainak a különböző számokban és korosztályokban.

Gyönyörű helyszínen, a svájci Zermattban rendezték meg a Hegyifutó Európa-bajnokságot, egy nappal korábban pedig a hagyományos maratont. Utóbbin négy csömöri atléta is rajthoz állt a hegyekben, Zólyomi Kinga ezüstérmet nyert a kategóriájában.

A hegyibringás verseny másnapján az atléták következtek Nagykovácsiban, a Crosskovàcsi '19 terepfutóversenyen a Csömör KSK színeiben Zólyomi Kinga ismét dobogóra állhatott, miután az erős mezőnyben ezüstérmet nyert hosszú távon.

Egyéni csúcs az ob-n

A Budapest Opent követően újabb rangos versenynek lehetett házigazdája Mátyásföld, a fővárosi Ikarus-pálya adott otthont a junior és utánpótlás atlétikai országos bajnokságnak. A Csömör KSK színeiben Marczika András 5000 méteren egyéni csúcsot futott.

Az Ikarus-pálya adott otthont az atléták Schulek Ágoston Emlékversenyének, avagy a 2019-es Budapest Opennek. A Csömör KSK színeiben Csák Tamás ezüstérmet ünnepelhetett 1500 méteren, a hölgyek között pedig külön büszkék lehetünk gerelyhajítónkra!

A hőség sem akadály

Újabb ragyogó eredményt ért el egy emberfeletti energiákat igénylő kihívás során a Csömör KSK ultrafutója, Bosznay Diána, aki a hölgyek egyéni viadalában a 34. helyen futott be a célba a Salomon Szentendre Trail 2019 versenyen.

A csömöri atlétika-szakosztály tavasszal újabb szakággal bővült: a korábbi 12-szeres felnőtt- és 27-szeres korosztályos válogatott Koczka Anikó edzésein már a gerelyhajítás alapjait is elsajátíthatják az ifjú tehetségek és az idősebb érdeklődők.

Zalaegerszeg adott otthont az atlétikai váltófutó országos bajnokságnak, ahol 4x1500 méteren a junior férfiaknál bronzérmet szerzett a Csömör KSK színeiben induló csapat: Csák Tamás, Józsa Botond, Marczika András és Szűcs Botond!

Csillogó csúcsfutó

Újabb parádés eredményre lehet büszke az utóbbi hetekben remek formában versenyző atlétánk, Zólyomi Kinga, aki a Mátrafüreden megrendezett 22. Kékes Csúcsfutáson értékes ezüstérmet szerzett a Csömör KSK színeiben.

Oldalak