Atlétika

Egyéni csúcs a Night Runon

Augusztus első éjszakáján hetedszer is megrendezték a Generali Night Run utcai futóversenyt a fővárosban. A Csömör KSK atlétái közül ketten is rajthoz álltak: a félmaratoni távon Tóth Magdolna nagy egyéni csúccsal zárt a Várkert Bazárban.

A bringásokhoz hasonlóan a hegyifutó atléták országos bajnokságát is Parádon rendezték meg: a rövidebb távon indulókra 5 kilométer várt, a hosszabb etapra nevezőknek pedig 9,7 kilométert kellett teljesíteniük. Két csömöri női csapat is dobogóra állhatott.

A Csömör KSK atlétika-szakosztálya a szekszárdi klubbal közös edzőtábort tartott a Szelidi-tónál. A Bács-Kiskun megye egyik legjelentősebb turisztikai célpontjaként számon tartott földrajzi látványosság és környéke remek hátteret adott a munkához.

A Csömör KSK atlétika-szakosztályának négy futója is dobogóra állhatott a saját korosztályában a FutaPest bokodi futamán: a Gerlei család mindkét tagja kitett magáért és győztesként térhetett haza az oroszlányi járásból.

Népes csömöri küldöttség kelt útra, hogy részt vegyen hétvégén a FutaPest vácrátóti futamán. Eredményes verseny volt, hiszen atlétáink közül hatan is dobogóra állhattak, a mérleg: két arany, két ezüst és két bronz!

Folytatjuk hagyományteremtő rovatunkat: csömöri edzőinket portrésorozat keretében mutatjuk be, minden hónapban más és más kerül rivaldafénybe. Májusban atlétika-szakosztályunk sprintedzőjét, Varga Barbarát ismerhetjük meg jobban.

Hétvégén rendhagyó terepfutóversenyt rendezett a FutaPest Klub: az eredetileg Salgótarjánba kiírt viadalt nem rendezhették meg, de egyénileg bárki futhatott a pontokért helyszíntől függetlenül. A Csömör KSK csapatát ketten is képviselték.

A Magyar Atlétikai Szövetség képviseletében a 76 éves Rózsa István mérte fel a csömöri szakosztály dobó szakágának vadonatúj, kombinált diszkosz-kalapács körét, amely a közelmúltban elvégzett fontos fejlesztés részeként valósult meg.

A csömöri atlétika-szakosztály a világjárvány miatt lelassult időszakban is fejlődik: a szabadtéri sportközpont mögött, a termelőszövetkezet területén egy kombinált diszkosz-kalapács kör épült a dobó szakág egyre népesebb sportolói közössége számára.

A csömöri atléták a világjárvány alatt sem pihennek, folyamatosan edzésben vannak, igaz, nem a megszokott körülmények között. Berendi Antal vezetőedző eljuttatta a szükséges sportszereket a tanítványaihoz, akik így otthon is zavartalanul tréningezhetnek.

Hasonlóan a többi versenyszervező szövetséghez, a világjárvány miatt a Magyar Atlétikai Szövetség is módosítani kényszerült az idei versenynaptárát. A Csömör KSK szakosztályát több utánpótlás-, hegyifutó- és csapatbajnoki verseny is érinti.

A Spirit FM Rádió Spiritusz című műsorában Gajdos Tamás vendége a csömöri atlétika-szakosztály alapító-vezetőedzője, Berendi Antal volt. Az adásban szó esett a csömöri szakosztályról, a Tavaszváró futásról és természetesen a hegyifutásról is.

Oldalak