Atlétika

Remeklés a Zúzmara félmaratonon

Ragyogóan hangolt a 2020-as évre a csömöri atlétika-szakosztály két örökmozgó futója: Koczka Anikó és Szoboszlay Tamás remek eredményekkel teljesítette az V. Zúzmara Félmaratont a csípős fővárosi hidegben.

A terepfutók 2020-as éve Etyeken indult, ahol ezúttal is két távon állhattak rajthoz az elhivatott atléták a FutaPest-versenysorozat keretében. A Csömör KSK legelszántabbjai a komoly hidegben is büszkén képviselték klubjukat.

Nagyszerű hangulatban és remek időjárási körülmények között, csípős hidegben, de csapadék nélkül zajlott a hagyományos FutaPest-Csömör Évzáró futás, amelyen ezúttal is több különböző távon állhattak rajthoz a terepfutók.

Természetesen az idei esztendő végén is sor kerül Csömörön az Évzáró terepfutásra a FutaPest Klub szervezésében. A kedvezményes előnevezések egészen december 27-ig még leadhatóak! Búcsúztassuk futva az óévet!

Első alkalommal vett részt a Csömör KSK atlétika-szakosztálya a Sport XXI. Alapprogram teremversenyén, amelynek a gödöllői Szent István Egyetem sportcsarnoka adott otthont. A klubunkat képviselő mindkét korosztály remekül szerepelt a viadalon.

Korosztályában fölényesen győzött, az abszolút női futamban, a 156 nevezőből pedig a negyedik helyen végzett a Csömör KSK színeiben Zólyomi Kinga a horvátországi tengerparton fekvő Crikvenicában, a IX. Adria Advent Maraton félmaraton versenyszámában.

A Csömör KSK atlétika-szakosztályának vezetőedzője, a magyar hegyifutó-válogatott csapatvezetője, Berendi Antal vezetésével 10 fős delegáció, köztük három csömöri sportoló vett részt Argentínában a 35. Hegyifutó világbajnokságon.

Folytatjuk hagyományteremtő rovatunkat: csömöri edzőinket portrésorozat keretében mutatjuk be, minden hónapban más és más kerül rivaldafénybe. Októberben atlétáink magyar bajnok dobóedzőjét, az ifjúsági Eb-n negyedik Koczka Anikót ismerhetjük meg jobban.

A sportbarátok október 23-án nem csak a forradalomra emlékeztek, de a tragikusan korán elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György előtt is lerótták tiszteletüket. Az emlékfutáson a Csömör KSK ultrafutója, Bosznay Diána is rajthoz állt.

Négy különböző távon próbálhatták ki magukat a lelkes atléták az I. Veresi futónapon, amelyen a Csömör KSK színeiben többen is rajthoz álltak. Zólyomi Kinga 14 kilométeren minden hölgyet maga mögé utasított és felállhatott a dobogó tetejére.

Szigetmonostoron került sor a FutaPest terepfutó versenysorozat újabb állomására, ahol a Csömör KSK atlétái négy érmet is szereztek: Szoboszlay Tamás ezüsttel tért haza, Tóth Magdolna, Lóczy Mária és Budai Bálint pedig korosztályában egy bronzérmet nyert.

A 34. SPAR Budapest Maraton Fesztivált rendezték meg a hétvégén, amelyen ismét kitettek magukért a csömöri iskolások, akik a Kulturális összeesküvés keretében teljesítették a távot. Részvételükkel idén a Poket zsebkönyveket népszerűsítették.

Oldalak