Atlétika

Győzelem a horvát tengerparton

Korosztályában fölényesen győzött, az abszolút női futamban, a 156 nevezőből pedig a negyedik helyen végzett a Csömör KSK színeiben Zólyomi Kinga a horvátországi tengerparton fekvő Crikvenicában, a IX. Adria Advent Maraton félmaraton versenyszámában.

A Csömör KSK atlétika-szakosztályának vezetőedzője, a magyar hegyifutó-válogatott csapatvezetője, Berendi Antal vezetésével 10 fős delegáció, köztük három csömöri sportoló vett részt Argentínában a 35. Hegyifutó világbajnokságon.

Folytatjuk hagyományteremtő rovatunkat: csömöri edzőinket portrésorozat keretében mutatjuk be, minden hónapban más és más kerül rivaldafénybe. Októberben atlétáink magyar bajnok dobóedzőjét, az ifjúsági Eb-n negyedik Koczka Anikót ismerhetjük meg jobban.

Veres és arany

Négy különböző távon próbálhatták ki magukat a lelkes atléták az I. Veresi futónapon, amelyen a Csömör KSK színeiben többen is rajthoz álltak. Zólyomi Kinga 14 kilométeren minden hölgyet maga mögé utasított és felállhatott a dobogó tetejére.

Szigetmonostoron került sor a FutaPest terepfutó versenysorozat újabb állomására, ahol a Csömör KSK atlétái négy érmet is szereztek: Szoboszlay Tamás ezüsttel tért haza, Tóth Magdolna, Lóczy Mária és Budai Bálint pedig korosztályában egy bronzérmet nyert.

A 34. SPAR Budapest Maraton Fesztivált rendezték meg a hétvégén, amelyen ismét kitettek magukért a csömöri iskolások, akik a Kulturális összeesküvés keretében teljesítették a távot. Részvételükkel idén a Poket zsebkönyveket népszerűsítették.

Továbbra is sok szeretettel vár minden régi és új érdeklődőt a Csömör KSK atlétika szakosztálya - a futóspecialista Berendi Antal és a dobó szakág magyar bajnoka, Koczka Anikó! Csatlakozz a csömöri atlétákhoz, íme a 2019-es edzésidőpontok!

Már javában zajlik az előnevezések fogadása az idei Sportnap atlétikai versenyére, csütörtök estig még mindenki megteheti, hogy regisztrálja magát a különböző számokra! Csömöri diákoknak előnevezés esetén ingyenes részvételt biztosítunk!

Hétvégén került sor az I. Csömöri atlétikai dobófesztiválra, amely végig nagyszerű hangulatban és eredményesen zajlott, szakosztályunk vezetőedzője, Berendi Antal és Koczka Anikó szakedző is elégedettségének adott hangot, nem beszélve a számos indulóról.

Magyarország felnőtt és U23-as félmaraton bajnoksága egyben a 34. Wizz Air Budapest Félmaraton is volt, ahol a csömöri atléták is rajthoz álltak: Szoboszlay Tamás a 21. lett, Tóth Magdolna pedig 19. helyen zárt a korosztályában.

A folyamatosan fejlődő csömöri atlétika szakosztály szeptember közepén kedvcsináló jelleggel, a sportágat népszerűsítő dobófesztivált szervez, hogy játékos formában minél többen megismerhessék, kipróbálhassák a különböző számokat!

Jótékonysági futóversenyt szervezett atlétika-szakosztályunk a hétvégi I. Csömöri tófesztiválra, amellyel a helyi tűzkárosultakat kívánták megsegíteni. A tó körüli verseny nevezési díja tetszőleges mértékű adomány volt.

Oldalak