Atlétika

Edzés a járvány alatt

Atlétika-szakosztályunk tehetsége, Zengő Benedek nemcsak a salakon, de fényképezőgéppel a kezében is sokra viheti. Az év diák sajtófotósa pályázatra különleges esti edzésképeivel, Edzés a járvány alatt című fotósorozatával nevez.

A Mezei futó liga 2. fordulóját is a jól bevált szekszárdi helyszínen rendezték meg, a Csömör KSK atlétái pedig a tőlük megszokott remek eredményeket produkálták. A decemberi versenyhez képest mindenki javított az időeredményén!

A Csömör KSK atlétái Szekszárdig utaztak, hogy rajthoz állhassanak a Mezei futó liga 1. fordulójában. Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, akik remek teljesítményekkel rukkoltak ki, Jakab Zsombor révén bronzéremnek is örülhettünk.

A Sport XXI. Alapprogram keretében Vácon rendeztek pályaatlétika versenyt az U13-as és az U11-es korosztálynak, amelyen a Csömör KSK szakosztályának történetében először vett részt három csapat: kettő a kisebbeknél, egy a nagyobbaknál.

Egyik zivatarral tarkított hétvége sem múlhat el FutaPest-verseny nélkül, ezúttal a Heves megyei Petőfibánya adott otthont a terepfutók seregszemléjének. A Csömör KSK atlétái közül hárman is a dobogón végeztek a viadalon.

Szenzációs teljesítménnyel nyerte meg a meglehetősen hűvös időben megrendezett Generali Run 2020 félmaratont a Csömör KSK tehetsége, Vigh Zoltán, aki a felnőttek mezőnyében közel hatperces előnnyel ért be a balatonfüredi célba.

Az időjárás ugyan az esőnapon sem kényeztette el a II. Csömöri dobófesztiválra nevezőket, ennek ellenére mosolygós atléták ragadtak szert a versenyen, ahol a különböző korosztályokban rengeteg csillogó érem talált gazdára.

Kecskeméten rendezték meg a 112. Mezeifutó országos bajnokságot, amelyen az U23-as korosztályban dobogóra állhatott a Csömör KSK kiváló formában tündöklő atlétája, Vigh Zoltán, felnőtt csapatunk pedig a 4. helyen zárt.

Két aranyérem mellett két ezüst medált szerzett a Csömör KSK atlétakülönítménye a 14. Sülysápi Futónap sűrű programjában, ahol a serdülő korosztályban és a felnőttek rövid távján is remekül képviseltettük magunkat.

Budakalászon, a Lupa-tó szomszédságában került sor az I. LUPA Beach Run őszi futamára, ahol az öt kilométeres középtávon a Csömör KSK atlétája, Trnka Zoltán András is remekelt, teljesítményének megkoronázása egy ezüstérem a dobogón.

Népes csömöri küldöttség állt rajthoz az idei, 35. SPAR Budapest Maratonon, ahol ezúttal is tapsolhattunk fényes érmeknek. Új egyéni csúccsal Vigh Zoltán bronzérmet nyert 10 kilométeren, Lóczy Mária pedig elsőként futott be 5 kilométeren.

A Csömör KSK atlétika-szakosztályának egyik legaktívabb tagja, a remek formában lévő Szoboszlay Tamás a kecskeméti Hírös félmaratonon is szerencsét próbált. Ha már ott járt, fölényes győzelmet aratott a 14 kilométeres távon!

Oldalak