Atlétika

Történelmet írtak

A Csömör KSK atlétika-szakosztályának történetében először indult egy versenyen két kalapácsvető lányversenyzőnk is az U14-es korosztályban. A Feketehegy SE által szervezett székesfehérvári viadalon emellett két éremre is büszkék lehetünk.

Folytatjuk hagyományos, a csömöri sportélet főszereplőit bemutató portrésorozatunkat: márciusban atlétáink dobóedzőjét, a felnőtt országos bajnokságokon még mindig aktív, szombathelyi származású Horváth Zsoltot ismerhetjük meg jobban.

Napsütéses időjárás fogadta az atlétákat a kecskeméti Mezei Futó Magyar Bajnokságon, ahol a Csömör KSK a serdülő és a felnőtt korosztályban is képviseltette magát. Az U23-as csapatunk a 8 kilométeres távon a dobogó tetejére állhatott!

A legjobb magyar dobóatléták - köztük a Csömör KSK színeiben versenyző Horváth Zsolt - számára a szezon első fontos megmérettetése a szombathelyi Téli Dobó Magyar Bajnokság volt. Rutinos gerelyhajítónk sérülten is kitett magáért.

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület szervezte a Mezei futó liga 3. fordulóját, amelyre az uszoda előtti és az emlékmű alatti területen került sor. A napsütéses, jó időben három csömöri atléta is rajthoz állt a versenyen.

Ismét a BOK Sportcsarnokra irányult az atlétika-társadalom figyelme: egy héttel a Budapest-bajnokság után a MASZ Fedettpályás serdülő országos bajnokságán is kiváló eredmények születtek. A Csömör KSK színeiben Zavesicki Zoé futamgyőztesként zárt.

A fővárosi BOK Sportcsarnokban került sor a hazai atléták első komoly idei megmérettetésére, a hatalmas érdeklődés mellett rendezett Budapest Nyílt Fedettpályás Bajnokságra. A versenyen a Csömör KSK színeiben 3000 méteren Vigh Zoltán a 10. helyen zárt.

Atlétika-szakosztályunk tehetsége, Zengő Benedek nemcsak a salakon, de fényképezőgéppel a kezében is sokra viheti. Az év diák sajtófotósa pályázatra különleges esti edzésképeivel, Edzés a járvány alatt című fotósorozatával nevez.

A Mezei futó liga 2. fordulóját is a jól bevált szekszárdi helyszínen rendezték meg, a Csömör KSK atlétái pedig a tőlük megszokott remek eredményeket produkálták. A decemberi versenyhez képest mindenki javított az időeredményén!

A Csömör KSK atlétái Szekszárdig utaztak, hogy rajthoz állhassanak a Mezei futó liga 1. fordulójában. Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, akik remek teljesítményekkel rukkoltak ki, Jakab Zsombor révén bronzéremnek is örülhettünk.

A Sport XXI. Alapprogram keretében a fővárosban rendeztek versenyt a mezei futóknak az U13-as és az U11-es korosztályban. A Csömör KSK szakosztályának történetében először szereztünk érmet a sorozatban: az U11-es fiúcsapat bronza révén!

A Sport XXI. Alapprogram keretében Vácon rendeztek pályaatlétika versenyt az U13-as és az U11-es korosztálynak, amelyen a Csömör KSK szakosztályának történetében először vett részt három csapat: kettő a kisebbeknél, egy a nagyobbaknál.

Oldalak