Atlétika

Ezüstérem a Budapest Openről

Az Ikarus-pálya adott otthont az atléták Schulek Ágoston Emlékversenyének, avagy a 2019-es Budapest Opennek. A Csömör KSK színeiben Csák Tamás ezüstérmet ünnepelhetett 1500 méteren, a hölgyek között pedig külön büszkék lehetünk gerelyhajítónkra!

A hőség sem akadály

Újabb ragyogó eredményt ért el egy emberfeletti energiákat igénylő kihívás során a Csömör KSK ultrafutója, Bosznay Diána, aki a hölgyek egyéni viadalában a 34. helyen futott be a célba a Salomon Szentendre Trail 2019 versenyen.

A csömöri atlétika-szakosztály tavasszal újabb szakággal bővült: a korábbi 12-szeres felnőtt- és 27-szeres korosztályos válogatott Koczka Anikó edzésein már a gerelyhajítás alapjait is elsajátíthatják az ifjú tehetségek és az idősebb érdeklődők.

Csillogó csúcsfutó

Újabb parádés eredményre lehet büszke az utóbbi hetekben remek formában versenyző atlétánk, Zólyomi Kinga, aki a Mátrafüreden megrendezett 22. Kékes Csúcsfutáson értékes ezüstérmet szerzett a Csömör KSK színeiben.

A Gödöllői-dombság egyik legszebb részén rendezték meg Szadán a terepfutók számára első alkalommal kiírt versenyt. A három különböző táv közül 22 kilométeren szoríthattunk a Csömör KSK színeiben Bosznay Diána sikeréért.

A magyar csapat legeredményesebb tagjaként ezüstérmet nyert a Csehországban megrendezett Masters hegyifutó Európa-bajnokságon a nők 40-es kategóriájában a Csömör KSK atlétája, Zólyomi Kinga - a tavalyi Masters vb után újabb érmet szerzett a válogatott!

Csúcsra értek

Hazánk legmagasabb pontján került sor az idei nyílt hegyifutó országos bajnokságra, ahol a Csömör KSK atlétái is rajthoz álltak. A nők mezőnyében minden indulónk dobogóra állhatott a korosztályában, a férficsapat a 6., a női a 4. helyen végzett.

Tovább bővült a Csömör KSK egyre népszerűbb és sikeresebb atlétika-szakosztályának eszközparkja: megérkezett az akadály, így Berendi Antal tanítványai előtt nem lehet akadály, az edzéseken is versenykörülmények között készülhetnek az akadályfutók.

Miskolcon rendezték meg a felnőtt atlétikai csapatbajnokság Keleti-csoportjának elődöntőjét, ahol a Csömör KSK a Postás SE együttesével közösen indult. Berendi Antal és Csiszár Gábor edzők együtt irányították a csapatot, amely a 11. helyen zárt.

Fröccsel frissítettek

Hétvégén került sor a X. Borvidék Rhapsody Félmaratonra Szekszárd környékén, ahol a Csömör KSK futói közül aranyérmes lett a 22 kilométeres távon a nőknél Zólyomi Kinga, míg a 30 kilométeren Bosznay Diána ezüstöt szerzett a korosztályában.

Mindenki a dobogón

A szigetmonostori FutaPest terepfutóversenyen a Csömör KSK színeiben három igazolt futó indult és mindannyian felállhattak a korosztályos dobogóra. Sőt, ketten, az abszolút második, Szoboszlay Tamás és Zólyomi Kinga aranyéremmel gazdagodott.

Bronzérem Pasarétről

Hűvös, esős időben rendezték meg a 10 000 méteres országos bajnokságot Budapesten, a Vasas Pasaréti úti atlétikapályáján, ahol a fiatal csömöri középtávfutók is érdekeltek voltak a korosztályos Liga-futamok rajtjánál. Csák Tamás bronzérmet szerzett.

Oldalak