Nagyszerűen sikerült a vasárnapi, Naplás-tónál rendezett tavaszváró futóverseny, melyen számtalan parádés eredményt értek el csömöri atlétáink. A dobogós helyek közül is kiemelkedik Zólyomi Kinga bronzérme, illetve korosztályos aranyérme.

 

Hatodik alkalommal rendezték meg a népszerű, tavaszváró futóversenyt a XVI. kerületi Naplás-tónál - kezdte beszámolóját Berendi Antal, a verseny főszervezője. A vasárnapi programsorozat 10 órakor kezdődött az óvodásokkal és korosztályonként sorban követték egymást a futamok. Sok iskola képviselte magát: többek között a Müller György Általános Iskola, a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola, és a rákoscsabai, Diadal Úti Általános Iskola is. Jó volt látni a sok gyerkőcöt, akik lelkesen és odaadóan futották le a rájuk váró távokat. A legsportosabb osztályok egy-egy tortával gazdagodtak, a győztes a PIOK (Petőfi Sándor Általános Iskola Pécelről) 3/C osztálya, megelőzve a Diadal útiak 2/B és a Néri Szent Fülöp 5/B osztályát.

 

Szakosztályok közül az Ikarus BSE atlétái is nagy számban képviselték a klubjukat az iskolai futamokban, 5*2km-en pedig a Honvéd atlétái voltak a legtöbben! Reméljük a jövő nagy futói is köztük voltak!

 

Az iskolai futamok után következett a kocogó, túrázó futam, melyben egy kört kellett teljesíteni a résztvevőknek, így megtapasztalhatták a pálya szépségeit és nehézségeit egyaránt (4 kemény emelkedő és 40 méter szint, a közel 2 km-en).

 

A 12:30-kor startoló úgynevezett supersprinten már ötször kellett futni ezt a kört 13 percenkénti újraindítással, ahol egy afrikai futó is ott toporgott a rajtnál, mely része a multiNavigator hegyifutó kupasorozatnak. A 31 éves kenyai Joel Maina Mwangi természetesen magabiztosan megelőzte a teljes mezőnyt, üde színfolt volt a srác a Naplás-tó partján, sokan drukkoltak Joelnek. Félmaratonin 61 percet tud, valamint 29 percen belül 10 km-en, így nem okozott neki gondot megnyerni a versenyt.

 

Pelsőczy Attila (TFSE) és Józsa Bence (BHSE) állhatott a dobogóra, míg a hölgyeknél Hornyák Anna (BHSE) három mp-vel előzte meg klubtársát Bánhidi Esztert, Zólyomi Kinga révén pedig Csömöri Sport Kft. is képviseltette magát a dobogón!

 

Csömöri dobogósok a VI. Everling Tavaszváró futóversenyen:
 

iskolás futamokban:
2001-2002-es leány korosztályban 2 km-en Ardó Petra 3.
2003-2004-es fiú korosztályban 2 km-en Zengő Benedek 2.

 

5*2km-en: Gerlei Tamás abszolút 9., korosztályos 2.
                Gerlei Máté abszolút 10., korosztályos 5.
                Bíró Károly Róbert abszolút 12., korosztályos 6.
                Budai Bálint abszolút 24., korosztályos 6.
                Kiss László abszolút 28., korosztályos 15.
                Rutkai Botond abszolút 31., korosztásos 8.
                Kocsis Sándor abszolút 51., korosztályos 5.

 

Hölgyeknél: Zólyomi Kinga abszolút 3. korosztályos 1.