Szerencsére kegyes volt az időjárás, így sikeresen zajlott le a Csömöri Szabadtéri Sportközpont atlétikapályáján a FutaCsömör regionális atlétikaversenye. A népszerű viadalon több korábbi kiváló sportoló, illetve egy meglepetésvendég is rajthoz állt.

 

A szeptemberi Sportnapot és azon belül a FutaCsömör atlétikaversenyt is le kellett fújni a kedvezőtlen időjárás miatt, de szerencsére november első vasárnapján sor kerülhetett a pótlásra. Nagyon készültek a szervezők (a FutaPest Klub és a csömöri atlétikai szakosztály közösen rendezte az eseményt), hogy ünneppé varázsolják ezt a napot, ennek érdekében igazi sztárparádét rendeztek a csömöri salakon, hiszen 1500 méteren rajthoz állt több egykori kiváló közép- és hosszútávfutó is. Szatzker Csabának, Gonda Tibornak, illetve a műsorvezetői feladatokat is ellátó Gajdos Tamásnak is szurkolhattak a versenyre kilátogatók, de ne feledkezzünk meg Telek Andrásról és egy meglepetésvendégről, a háromszoros olimpikon sífutóról, Tagscherer Zoltánról, akik szintén emelték az esemény rangját. A fiatalok szintén szép számmal képviseltették magukat, a különböző korosztályok kiemelkedő tehetségei is neveztek, több budapesti és vidéki atlétikai klub számtalan indulóval igyekezett a dobogó tetejére, természetesen a csömöriekkel együtt. A remek eredmények folytatásért kiáltanak, legközelebb december 31-én a pezsgős koccintással egybekötött szilveszteri Évzáró futáson is sok szeretettel várunk mindenkit!

 

Néhány statisztikai érdekesség a verseny kapcsán: idén a tavalyinál is többen neveztek (összesen 33 településről érkeztek), 155-en álltak rajthoz a különböző számokban. Az összes teljesített versenyszám 324 volt, azaz átlagosan egy fő 2,1 számban indult. A CsömörSport atlétika szakosztálya 20 sportolóval, míg a Mátyás Király Általános Iskola 9 fővel képviselte magát. A különböző számok szerinti eloszlás: 100 méteren 70, 400 méteren 76, 1500 méteren 52, 4000 méteren 75, súlylökésben 20, míg távolugrásban 31 fő indult.

 

FutaCsömör 2017
AZ EREDMÉNYEK IDE KATTINTVA OLVASHATÓAK!

 

A versenyen rengeteg fénykép készült, minden dobogósról található az albumban, érdemes tehát böngészni a jobbnál jobb pillanatfelvételek között!

 

FOTÓK ITT!

 

Kedves atléták! December 31-én a szilveszteri futáson is sok szeretettel várunk mindenkit! Tehát: december 31. (vasárnap) Csömör - Évzáró futás!

 

Gratulálunk a rangos verseny indulóinak és szervezőinek is!