Nem tudnak teljesítménytúrák nélkül élni a CsömörSport atlétái, akik hétvégén a Medvés Kört teljesítették. A somoskőújfalui viadalon Bosznay Diána és Mag Erika is rajthoz állt a 63 kilométeres, 1413 méternyi szintkülönbséggel bíró távon.

 

Bosznay Diána és Mag Erika is sikerrel vették a nógrádi megpróbáltatásokat, de előbbi egy rossz lépés után sérülten volt kénytelen befejezni a versenyt. A folytatásban az ő beszámolóját olvashatjuk!

 

- Gyönyörű környezet és normális talajviszonyok között élvezhető és jól futható pálya a Medvés Körön, de a rengeteg sár igencsak megnehezítette a dolgunkat - számolt be élményeiről Bosznay Diána. - Csúszott felfelé, csúszott lefelé, csúszott a síkon is, folyamatos korrigálás, küzdelem az esés ellen... Körülbelül a 40. kilométernél az avarral borított sár alatt sikerült belefutnom egy gödörbe, a bal bokám aláfordult, fájdalom hasított bele és felordítottam... Feküdtem a hideg sárban, futótársaim, Erika és Csaba riadtan néztek felülről. Feltápászkodok, óvatosan ráállok. Jó lesz ez, nem maradhatok itt a medvék közt, valahogy végig kell futnom a maradék 23 kilométert. Innentől küzdök, próbálok nem lemaradni a gyorslábúak mögött, akarom és megcsinálom, nincs más opció. A sötétben fejlámpás sárdagasztás már csak hab a tortán, terelem a figyelmem a fájdalomról. Egyszer csak vége lesz, beolvassuk az utolsó QR-kódot is. A Vargánya Panzió tulajdonosa, Bíró Renáta fogad minket, érmeket hoz, szobát nyit, kávét főz nekünk, olyan vendégszeretetet kapunk, amilyet én még sehol nem tapasztaltam idáig, reggel a férje kinyitotta nekünk a panzió alatti szaunás helyiséget, hogy tudjunk mosdót használni és félúton átöltözni, vizet tölteni, kicsit megmelegedni. Csodálatos emberek, itt is köszönök mindent. A bokám bedagadt, nem tudom mozgatni semelyik irányba sem, de járni tudok rajta, remélem spontán meggyógyul pár nap alatt. Hogy megérte-e? De meg ám, nem tudok nem futó lenni, szeretem csinálni, a sérüléseket persze kihagynám, de ez van, erősebb leszek tőlük!

 

Gratulálunk az újabb nagyszerű teljesítményhez!