Hősies teljesítmény

Nagyszerű eredményeket értek el a CsömörSport égisze alatt már korábban is szereplő atlétáink a Piros85 elnevezésű terepfutóversenyen. A Csillaghegyről induló viadalon Dobogókő érintésével érte el a mezőny a budaörsi célt. Gratulálunk a hölgyeknek!

 

A nyáron Olaszországban megrendezett 14. Hosszútávú hegyifutó világbajnokságon súlyos sérülést szenvedő Bosznay Diána is rajthoz állt a Piros85 elnevezésű terepfutó versenyen, ráadásul remekül zárta a kihívást.

 

- Ez volt az eddigi leghosszabb terepfutásom - kezdte értékelését Bosznay. - A szükségesnél több időt töltöttem a négy nagy frissítőponton, de így volt jó, bár utólag összeadva alaphangon ez plusz 40-50 perc... Élmény a javából, sziklás, gyökeres felfelé mászásokkal és veszélyes lejtőkkel, volt, amin nem mertem futni, annyira brutális volt a talaj (a premanai esés óta pláne, nem is viseltem el, ha valaki mögöttem jött, inkább félreálltam csak le ne taroljanak mégegyszer). Vártam, hogy besötétedjen és egyedül legyek az erdőben, valahogy kellett a lelkemnek, sokat gondoltam apura, akivel jártuk az erdőt, vadásztunk vagy csak figyeltük a vadakat. Tudom, hogy most büszke lenne rám. A lábaim tették a dolgukat, panaszom nem lehet rájuk, az enyhe emelkedőket, a síkokat és a lejtőket is jó tempóban futottam. A fej-gyomor-láb hármasa tökéletesen működött. Rutint kellene szereznem, hogy a sziklás lejtőkön is merjek gyorsan futni. Tehát a feladat adott, lesz mit csinálnom jövőre is, mert szerelmes lettem a Piros85-be és általa a terep(ultra)futásba.

 

Piros85 Terepfutás 2017
Csillaghegy-Budaörs (táv: 87,61 km, szintemelkedés: 3205 méter)
2. Vincze Zsófia 9:19:54
4. Mag Erika 9:53:28
22. Bosznay Diána 12:38:35

 

Gratulálunk a remek eredményekhez!