A férfiaknál Baji Balázst, a nőknél Hosszú Katinkát választották a 2017-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által 60. alkalommal kiírt szavazáson. A díjakat a Nemzeti Színházban rendezett M4Sport-Az Év sportolója gálán adták át.

 

Baji tavaly a londoni világbajnokságon bronzérmes volt 110 méteres gátfutásban, ezzel az első magyar atléta lett, aki szabadtéren, futószámban dobogóra állhatott a vb-n, illetve győzni tudott az Universiadén. A díjazottak a ZEMA Porcelánmanufaktúra által kifejezetten erre az alkalomra tervezett és készített, 21 karátos arannyal díszített elismerését vehették át.

 

A 28 éves, állatorvosként praktizáló békéscsabai sportoló - aki a csömöri atlétikapálya megnyitójának díszvendége volt (alsó képünkön éppen a síkfutóverseny mezőnyét indítja) - a magyar atlétika 12. világbajnoki érmét szerezte. Ő az első vébéérmes futónk, sőt, már az is bravúr, hogy döntőzött, mivel 5000 méternél rövidebb távon ezt megelőzően 1987-ben volt legutóbb magyar finalista.

 

Gratulálunk, Balázs!