Újabb példaképtől tanulhatnak atlétáink a salakpályán: a 15-szörös magyar bajnok, Kácser Zita heti rendszerességgel tréningezik Csömörön, ahol szakosztályunk fiatal tehetségeivel egymást segítve készülnek a versenyekre.

 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az idei évtől a csömöri gerelyhajítókkal Koczka Anikó foglalkozik, nem ő azonban az egyetlen magyar bajnok a salakon: közép- és hosszútávfutóink a heti rendszerességgel Csömörön készülő Kácser Zitától leshetnek el műhelytitkokat. Berendi Antal vezetőedző tanítványai "nyulaznak" neki, illetve a résztávos edzéseket közösen, csapatban tudják teljesíteni, amely a fejlődés egyik fontos eleme, nagyon hasznos a közép- és hosszútávfutásban. A fiatalok számára rendkívül motiváló egy ilyen kiváló képességű, igazi példaképtől tanulni. Elég végigolvasni Zita legjobb eredményeit és már emelhetjük is kalapunkat...

 

Névjegy
Név: Kácser Zita
Született: 1988. október 2., Dunaújváros
Jelenlegi klubja: Debreceni SC-SI
Legjobb eredményei: 15-szörös felnőtt magyar bajnok (5000 m, 3000 m akadály, 10000 m, félmaraton, mezei futás), sokszoros dobogós fedettpályás és szabadtéri országos bajnokságokon, valamint csapatversenyben is; 2016-ban háromszor is szintet teljesített az amszterdami Európa-bajnokságra 3000 méteres akadályfutásban; 2018-ban szintet futott a berlini Európa-bajnokságra 10 000 méteren, valamint 3000 méter akadályon is. Ő volt az egyetlen magyar távfutó, aki két távon kvalifikálta magát.

 

Edzések Csömörön minden korosztálynak (a szenior sportolókat is várjuk, edzettségtől és kortól függetlenül):
12 év alattiaknak heti 3 edzés:
minden kedden, szerdán és pénteken 18 órától.
12-14 év közöttieknek heti 4 edzés:
minden hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 18 órától.
14 év felettieknek heti 5 edzés:
minden hétköznap 18 órától!

 

Infó:
Berendi Antal
Telefon: +36/30 466 5080
atletika@csomorsport.hu
www.csomorsport.hu/atletika