HORTI GÁBOR BLOG - Kezdjük a jóval: a norvég-magyar pótselejtező mérkőzésen végre férfiak játszottak címeres mezben, és valamit mutattak abból, amit eddig hiányoltak a szurkolóik. Kemények voltak, nem beszariak, nem úgy, mint korábban.

 

Kezdjük a jóval: a csütörtöki norvég-magyar pótselejtező mérkőzésen végre férfiak játszottak címeres mezben, és valamit mutattak abból, amit eddig hiányoltak a szurkolóik. Kemények voltak, nem beszariak, nem úgy, mint korábban, amikor arról hablatyoltak, hogy bizony, alaposan megrémültek az idegenbeli mérkőzéseken a nagy hangzavar miatt. Ezért inkább nem fociztak, inkább csak kergetőztek a pályán. Most bezzeg a magyar játékosok csúsztak, másztak akár a saját nyelvükön is! Nem féltek odalépni, ezt bizonyítja a sok sárga lapos figyelmeztetés, de kit érdekel ez most?  Fegyelmezettek voltak, megértették a kapitány gondolatait! Storck rengeteg kritikát kapott unalmas, gyáva, mindent csak védő taktikája miatt. Oslóban viszont perfekt volt a defenzív játék. Főként Guzmics „Ricky” dolgozta ki az ellenfélből a lehetőséget, pankrátorok bátorságával indult minden egyes ütközetbe, amit aztán jól meg is nyert!  Ha pedig mégis besült a hátsó csapda, akkor meg ott volt a szürke mackónadrágos, akivel most nem lehetett kibabrálni. A 100-szoros válogatott Király Gábor blokkolta a norvégmintás pulóvereket, földön és levegőben is. 

 

Ja, igen, a Kleinheisler László. Phuuu, mindenki toporzékolt, amikor kiderült, hogy Storck kit tett be a középpályára. Kicsoda? Az a gyerek az, akit még az enbé háromban sem engednek fodbalozni? Mit akar ezzel a germán? Hát igen, csak ő tudta mit akar. A kisgyerek rettentően odatette magát, nem volt csokiskarika a nadrágja bélésében, betyárul döngölte a kapu irányába a labdát. Annyira, hogy az egyik a hálóba került! A gólöröme maga volt az eufória, valahol a mátrix határán dübörgött Kleinheisler szelleme… Pardon, csak egy kis kitérő: a magyar labdarúgó-vezetői társadalom megint kapott egy arconköpést, mert azt a játékost büntetik, aki, mint kiderült, nem is olyan rossz, de inkább jó és harcos egyéniség. Lehet pont emiatt sitteltetik. Klassz, hogy ennyire sok hozzáértő melózik a magyar fociban! UEFA pro licenccel, erővel felhatalmazva, sok pénzért a semmit jól megmagyarázva!  

 

Ami viszont Kleinheisler ellenoldala: az a két manöken szelfibajnok! Akik annyira utálták egymást, hogy ezen képtelenek voltak átlépni. Ki tudja mi volt a baj? Talán idegesítette, hogy a másik gazdagabb, vagy több szelfipálcával rendelkeznek? Dzsudzsák és Szalai csak a negatív mutatókban villantottak, még kézzel sem voltak képesek egymáshoz passzolni. A török légiós hisztije teljességgel érthetetlen, mert ha megnézné magát a tévében, az egyik mocskos drága étteremben, ő fizetne mindenkinek. 1000 perc alatt egy gól és semmi! 

 

Szalai éppen 11-szer nem tudta megszelídíteni a labdát! Bár kétségtelen, hogy jól beszél németül, de ezért még nem adnak gólt! Ok, ok magyar válogatottságot viszont igen! De ez még roppant kevés!

 

Azért még szép volt fiúk!

 

HORTI GÁBOR