HORTI GÁBOR BLOG - Sokan egyszerű kijelentést tettek: ha az MLSZ elnöke, olyan segítőkkel dolgozna az üzleti életben, mint a sportszövetségben, nagyon erősen kellene keresni őt a leggazdagabb magyarok 10 ezres listáján!

 

Amikor kihallatszott az MLSZ-ből, hogy ki lesz a magyar labdarúgás nemzetközi megmentője, sokan leültek! Hogy kicsoda - nyaggatták egymást telefonon, majd személyesen whúdefakkoztak, nem értve az új ember nevét és egyáltalán, hogyan került ő képbe? Gyors tisztázás, tényleg George Leekenst rabolta ki magának a honi központi hatalom, elcsípve a kedélyes belga nyugdíjas jelöltet a félelmetes hírű, életveszélyes, több utcai bajnokságban döntős ruandai nemzeti csapat elől. Aki azt hitte, hogy Bernd Storck nem elég közelről, konkrétan a munkanélküliek közül ugrott előbb szakmai igazgatónak, majd kormányrendeletileg kitüntetett, de elébb bukott szövetségi kapitánynak, nos, hát azoknak nagyot kellett dobbantani, ki is ez a hirtelen jött koma. Közben befutott Leekens hazájából a kritikája, óriási hahotázás közepette, erős csúfolással díszítve, de ez sem aggasztott senkit!

 

A csini Poirot-utód nem tagadta meg magát az első nyilatkozataival: olyan selymesen öblögette a semmit, hogy érdemes volt figyelni a száját, legalább egy minimumot kiolvasni belőle, egy laza értelmezhetőt szószedetet! Ami egyébként nem arról szólt, hogy milyen tervekkel zúzna bele a jövőbe, hanem, hogyan éli túl a lehető legtovább ezt a magyar kalandot, ami anyagiakban bőven erősebb, mint a ruandai bizonytalan! Óvatosban ott a tudat, ha esetleg nem úgy fut az afrikai válogatottal szekere, esetleg szörnyebb véget érhet pályafutása, mint egy sima felmondás!

 

Leekens a kazah csúfság után nem lassított, továbbiakban is erőltetetten tolta üres lotyogását megtámogatva a szokásos bárgyú érveivel. A skótok elleni nem halálra verést egyenesen a fejlődés egyik állomásának látta, úgy, hogy a spórolós népesség egyik tagja gyönge 11-es löttyintését védte a magyar kapus! Nem bántóan, a skótok olyan csapattal jöttek el erre a kényszermeccsre, szinte nem is ismerték egymást, de az biztos, hogy ez nem a legsúlyosabb erejű csapatuk volt!

 

Sokan egyszerű kijelentést tettek: ha az MLSZ elnöke, olyan segítőkkel dolgozna az üzleti életben, mint a sportszövetségben, nagyon erősen kellene keresni őt a leggazdagabb magyarok 10 ezres listáján!

 

HORTI GÁBOR