HORTI GÁBOR BLOG - Edzőként megbukott a válogatottnál, csak pozőrködött, a nagy hangja hallatszott, eredmény semmi. Megpróbálták a bukott idolt előreállítani, talán utolsó nekifutásra jó lehet példaképnek, de az is fuccsba ment.

 

Diego Armando Maradona jó nagyot ment a 2018-as évben! Igazából azonban nem abban a tekintetben, amit játékosként megszokhatott tőle a világ, sőt pont az ellenkezőjét tette. Sajnos most nem az a téma, hogy szolidan élt, mint egy saját korabeli izlandi halász, 58 évesen, unokákkal, sőt, ükunokákkal. Cseppet sem ilyen stílusú a Dél-Amerikában istenként tisztelt ember. Maradona az idei nyári oroszországi vb-n erőset alakított, a tévéseken keresztül az egész világ gyönyörködhetett másállapotában, ahogyan félelmetesen, aztán ijesztően kifordult a valóságából. Páran még az életét is megmentették, előbb rossz külsejű testőrök, amikor páholya erkélyéről akart leugrani, majd az orvosok. Állítása szerint kórházba azért került, mert valami romlott vörösbort ivott, az eset után még az infúziót, amivel visszahozták a Földre, azt is letagadta. Erre az egy hónapos ámokfutásra rátett még! A hírnevéből megmaradt morzsából elébb elment Fehéroroszországba haknizni. Ott talán nem hallotta senki mennyire egy pocsék tréner, kiszámíthatatlan, öntörvényű figura, aki ha nem érzi jól magát szintetikusan, gyorsan lelép a tetthelyről. Diego egyre több helyen hagy ideges és felháborodott embereket, bosszúságot, csalódottságot lerakva maga után. Mexikóban is megkínálták egy jó állással, ott is elég emlékezeteset hozott! Egy interjúnál totál ártalmatlan kérdésre képtelen volt válaszolni. Kurrogott, sziszegett, vonyított torokból, tiszta zizi volt! Csak feliratozva, akkor is sokadik nekifutásra lehetett valamelyest értelmezni a válaszát! Erre még rátett eggyel, amikor a következő meccsen kizavarták a pályáról, olyan ünneplést tartott magáról, mint ha vb-t nyert volna.

 

Nem volt ez a srác mindig ilyen, viszont a sikerek megszédítették őt. A lehetséges összes balhét felmarta, Olaszországban még most is üldözik adócsalása miatt, ezzel együtt az alkoholba és a piába bújt a nagy lehetőségei és gyengesége miatt. Edzőként megbukott a válogatottnál, ott is csak pozőrködött, a nagy hangja hallatszott, eredmény semmi. Megpróbálták a bukott idolt előreállítani, talán még utolsó nekifutásra jó lehet példaképnek a fiatalok számára, de az is fuccsba ment.

 

Diego Maradona lassan kiiratkozik a világ sportjából!

 

HORTI GÁBOR