HORTI GÁBOR BLOG - A településen évek óta az egyik legnagyobb szám ez a fesztivál, szép látványos, báli díszítésbe csomagolva! Naná, és nyilván, hogy az elismerés nagyon jól esik a magukat napról napra sanyargató embereknek.

 

Félreértés ne essék, ez nem egy szocialista brigád naplóban olvasható, a gyári vezetés irányába vetülő hálálkodó bejegyzése! Szimpla érzéshalmazatról szóló beszámoló, amely a csömöri Sportbál kapcsán tömbösödött a helyszíni tudósítóban! Egy önkormányzat megtehetné azt is, hogy nem különösebben törődik a helyi sportolókkal! Oké, legyen nekik elég, hogy elsők lettek valahol egy versenyen, kiejtik a nevüket, megtudhatják a szájtáti népek, honnan érkezetek a sportemberek, melyik klubhoz tartoznak, aztán másnap kapnak egy kis buksi simogatást, de különben nem kell itt semmi cirkusz, nincs itt semmi látnivaló, emberek!

 

Csömörön az önkormányzat évek óta figyeli a sportolókat, folymatosan díjazza a legjobbakat lokális szinten! A hivatal simán megtehetné, hogy egy üres órában a tanácsteremben tartanak egy pogácsa-Fanta kombóval súlyosbított felejthető megemlékezést. De nem! A településen évek óta az egyik legnagyobb szám ez a fesztivál, szép látványos, báli díszítésbe csomagolva! Naná, és nyilván, hogy az elismerés nagyon jól esik a magukat napról napra sanyargató embereknek. A nagy közösség előtt elkövetett ünneplés pótolja a munkás hétköznapok gyötrelmét! Érmek helyett a figyelem a legfontosabb, az elismerés! Ez a legtöbb, ami erőt adhat a kiemelteknek, példa lehet a többieknek - 21 kategóriában jutalmazták a legjobbak 2017. évi teljesítményét, a kicsiktől egészen a tömegsportig terjedt a kitüntetés szélessége, a figyelem minden csömöri szakosztályra kiterjedt!

 

Ritmikus gimnasztikázótól a hagyományos helyi sportágakig, úgy mint kézilabda, futsal, a szakemberek megjelölték azokat, akik a tavalyi évben maradandót alkottak! Furcsán jön ki a mostani sztori, hiszen a legkisebb lányomról lesz szó: Bíborka egy nem várt gesztust mutatott be a Sportbálon! A tavaly és idén is az rg-szakosztály legjobb utánpótlás sportolójának megválasztott kisasszony a kitüntetése átvételekor könnyezve mondta, megosztaná a díját a barátnőjével, aki szerinte labdával jobb volt, mint ő, tehát neki is jár egy díj! Amit persze egyből át is adott a sporttársának!

 

És hogy ne szakadjon el a brigádnaplós indítás a csömöri Sportbállal kapcsolatban: dicsérni kell a remek rendezést, a szuper jó zenekart és a fantasztikus hangulatot. Igen, tényleg emlékezetes volt az ünneplés!

 

HORTI GÁBOR