HORTI GÁBOR BLOG - Marco Rossi hangban gyorsan belehúzott: így a magyar foci, tele a mellkasa büszkeséggel, hogy ő lehet a valaki. Aztán gyorsan kiperkálta: marad az a csapat, amelyik eddig volt!

 

Most tényleg ezen a 90 ezer négyzetkilométeres hungarikumon mindenki azt hitte, hogy lelép a csüngőarcú nagyfater bátyó és jön egy új hajmanöken, aki nagyon karajra odateszi a magyar válogatottat, és allesz fain lesz? Hóha hó, erre még kell egy kicsit inni!

 

Végre valahára megszabadult a Magyar Labdarúgó Szövetség a csinos, bár szépkorú tömbházmestertől, aki igazából azt sem tudta, hol tartózkodik! Georges Leekens nagy nehezen rákerült a lapátra, a híres, agg cirkuszi artista még süllyedőben a focivilág szemétdombjáról arról hadovált gátlástalan menedzsereivel, hogy mekkora egy balfék ez a magyar közeg: nem értik a gyógyfürdőbe beutalt belga nyugdíjas egy fél gondolatát sem! Leekens még haknizgat egy cseppet azzal, hogy a mostani szipi-szupi belga válogatott alapját ő rakta le, ám saját magán és a benne még valamiféle eurócentecske hasznot látó brancsán túl senki sem hisz ebben a porosodó állításban! Ha valaki nem látja a krapekot, tényleg benyelheti a szemfényvesztést, a többiek meg csöndben vihognak a szánalmas, önmagát polgármesterjelöltre bemondó sima arcú Télapesz gondolatain! Kivágták a Kárpát-medencéből, érezhető a fejlődése, ahogyan suhan Belgium felé, arccal érkezve a valóság súlyos trágyadombjára!

 

Leekens el, az amúgy elég furcsán válogató vezetők elhatározása után kőkeményen megérkezett Marco Rossi, aki nagy király volt Kispesten, úgy, hogy a bajnokság főspórolója, Hemingway György bácsi napi szinten kicsinálta őt, még akkor is, amikor az olasz bajnokot faragott a menőktől mentes Budapest Honvédból. A zűr fokozása: Rossi még marad edzőnek Dunaszerdahelyen, aztán majd egyszer csak valamikor eljön a válogatotthoz! Ha úgy adja az élet! Rossi hangban gyorsan belehúzott: így a magyar foci, tele a mellkasa büszkeséggel, hogy ő lehet a valaki. Aztán gyorsan kiperkálta: marad az a csapat, amelyik eddig volt! Semmi újítás, a kidöglött, hulladék csatalovak kínzása a fő csapás! Egy szó nincs a fiatalokról, megint a megúszás a cél! Csak a tutizmus, nulla egész nulla jövőbelátás, építkezés!

 

Ember, nem ezzel kellett volna nyitni!

 

HORTI GÁBOR