HORTI GÁBOR BLOG - A magyarság elegáns kívülállóként figyelheti a meccseket, tragikus lenne megtalálni a magyar foci helyét egy ilyen tornán! Jobb ez így mindenkinek, még sokáig éljen a magyar fejekben a 2016-os Eb gyönyöre!

 

Végre lesz egy hónap, amikor a hungarikum össznépileg nem feszül bele világbajnoki meccsekbe, tök nyugodtan, bátran mondhatni elegánsan, felülről piszmoghat az orosz vb mérkőzéseivel! Így jó az élet, kinek kell az a sok idegállapot, mit játszik a nemzeti csapat? Hát nem jobb ez, így, higgadt kívülállóként sajnálkozni azokon, akik rágörcsöltek nemzeti csapatuk hányatott sorsára orosz földön? Csinálják, ahogyan akarják, kit érdekelnek? Majd ha a kanhun magyarság úgy akarja, megtisztelő figyelmét ráveti a gyepszőnyegen rángatózó népekre! Különben piha, kit érdekelnek? Csak a tippmixezőket! Ahhoz meg túl nagy a játék, hogy itthonról bele lehessen okoskodni, kavarni a nagyok életébe!

 

Az oroszok mindent beleadnak! Ezt már bemutatták a szocsi olimpián. A pénz nem akadály, ha kell a dupla, tripla, akkor azt is megadják, csak vakítóan csillogjon minden, mint a Vaszilij Blazsennij-székesegyház hagymakupolája! Dől a lé, aztán utána mi lett a sorsa például a szocsi téli olimpiai falunak, az már csak a mindig okoskodó újságírókat érdekli! Aztán, ha kell őket is megveszik, addig fotózgatnak, esetleg cserébe felajánlják, meghagyják az életüket, ha leállnak az okoskodásukkal!

 

Visszafogott a nézői érdeklődés a vb-re, nyilván nem lesz üres nézőtér, erről a nagy machinátorok, trollok, hekkerek, alvezérek bőven gondoskodnak! Még az idegen szurkolókkal kellene valamit kezdeni, ha balhéznak, erre meg ott a helyi erők gyülekezete, legális és illegális formában, a kozák atamán irányításával megerősödve! Akik meg végképpen hepciáskodnak, arra meg ott a törvény ereje. Az oroszé! Azt ne akarja senki!

 

Elég jó, hogy a magyarság elegáns kívülállóként figyelheti a meccseket, tragikus lenne megtalálni a magyar foci helyét egy ilyen tornán! Jobb ez így mindenkinek, még sokáig éljen a magyar fejekben a 2016-os Eb gyönyöre!

 

Közben pedig szépen átalakult a világ élvonala! Nincs már a megnyugvás: mekkora hurka ellenfelekkel került valaki egy csoportba! Megszűnt a kicsik-nagyok súlypontja, az ausztrálok is
megtanultak úgy focázni, parázhat a világ ellenük!

 

Induljon a buli, legyen egy jó hónapja, mondjuk Magyarországnak is!

 

HORTI GÁBOR