HORTI GÁBOR BLOG - Ha a DVTK futballistái által használt fúrópajzsot mondjuk metróépítésnél is használnák, a 4-es metró simán kifutna Hokkaido szigetéig! A selyempapír Rambók megunták az örökös ugrálást...

 

Nem új a téma, de még ma is frissen tartja a magyar labdarúgó állapotban turkálókat, böngészőket, sőt, a Diósgyőri VTK szurkolóinak erős magját kimondottan idegesíti, ami az elmúlt hetekben megesett klubjukban! Az amúgy tipikusan hungarikum régóta lebeg a honi labdarúgás felett, és mivel ez a legutóbbi sztori, ráadásul egy tehetséges, nem a hazai meleg vízből kipattant tréner az áldozat, érdemes kicsit körülállni a témát! Az alaphelyzet: Bódog Tamás edzőt kirúgták a DVTK együttesétől. Az első lépés ebben az ügyben, a hogyan? Elegánsan, korrektül, telefonon, kevés híján a megalázás legmélyebb részével egyenlő SMS-ben tették lapátra! De nem, mondom, nem így történt! Lehetett volna, de rossz, aki rosszra gondol! Gyors, rebbenős hívás, szerény indoklás, vonalbontás, feldolgozás! Nyilván egy más, hasonló témával foglalkozó klubnál, Barca, BVB hasonló a módszer! Semmi érzelmesség, célszerűség, gyerünk tovább!

 

Az eset másik, régebbi érdekessége az, honnan indult ki az egész? A jól bevált fúrásos módszer villant fel! Ha a DVTK futballistái által használt fúrópajzsot mondjuk metróépítésnél is használnák, a 4-es metró simán kifutna Hokkaido szigetéig! A selyempapír Rambók megunták az örökös ugrálást, amit rájuk kényszerített Bódog Tamás, jobbnak látták, ha ledobják magukról a karakteres trénert, egyesülve a vezetés erre hajlamos tagjaival. Inkább vállalták, hogy rájuk üvöltsön a csalódott nézősereg! Tesznek ők rájuk, egy a lényeg: a fizu ott csilingeljen a számlán! Aztán majd az öltőzőben jól körberöhögik ezt az egész balhét, utána jól elmennek magukra tetováltatni a 182. nonfiguratív giccset!

 

Ez az egész egyébként teljesen jól tükrözi a magyar sport állapotát. Ismert olyan, amúgy régebben tehetségesnek tartott úszó, aki egyébként manapság már nyomokban sem úgy hasít, aki két év alatt három egyesületbe igazolt, nyilván a jobb felkészülés kamu szövegébe csomagolta a nagyobb pénz utáni rohanását. Közben szerény eredmények, semmi kiugró éremeső, csak szolid versenyzés! A sport és a sportolók pénzügyi hátterének biztosítása felhozott olyan eseményeket, amelyek tehetetlenné teszik a munkában mélyen hívő trénereket, vezetőket!

 

Nincs már hatalom senki felett, a sportban a demokrácia veszélyes!

 

HORTI GÁBOR