HORTI GÁBOR BLOG - Marco Rossi belevetette magát a legnagyobb káoszba, nem törődött a helyzettel, harcolt, még úgy is, hogy az amúgy végtelenül álszent UEFA kicsinálta őt egy meccsre - amit az általa felhájpolt játékosok lehoztak!

 

Azért az nagyon nagy szerencse, hogy a tök béna belga öregúr így elszórakozta élete legtutibb, nagy nyugdíjbiztosítását, és addig vakoskodott a magyar foci ingoványon, hogy az őt kinevező főokosok kénytelen voltak belátni: hiába zseniális George Leekens menedzsmentje, és tényleg szuperlatívusz a csini főni referenciája, a szerződéséből hátra lévő három évet képtelenség beblöffölni a „jól látható a fejlődés” kamuflázsával! Az tarthatatlan volt, - miközben tényleg aki szembejött a válogatottal, csúnyán megpirította a nemzet legjobb játékosait - hogy a simabőrű még mindig azt krampácsolta csuda édi belga dialektusával, kicsit gügyögősen, hogy ez mind semmi, ennél ő jóval többre képes! Miközben már nem volt olyan csepp kis ország csapata, amely nem csapta meg a válogatottat! Amikor Leekenst felkérték, döbbenten állt a sokadalom és csak egy kérdést mantrázott: Leekens who? Tényleg vicces volt, ahogyan berobbant, miközben a mostani fejes értetlenül állt, és nem győzte kijelenteni, számára igen is méltóságteljes kihívás a nemzeti csapatot irányítani! Aztán ő végképpen nem kellett, már csak vészhelyzetben! Ha mondjuk Rossi elég karakteres csóka, és egyáltalán nem felejtő típus, amikor a tré helyzetben felkérték, akár mondhatott volna nemet is! De
őt még ez a megalázó szitu sem zavarta, áhította a posztot! Mostanra aztán kiderült, végzetes volt a Leekenst vadul előretoló ügynöki iroda csúnya maszlagát beenni az egyébként komor és hiteles szakembereknek! Marco Rossi belevetette magát a legnagyobb káoszba, nem törődött a helyzettel, harcolt, még úgy is, hogy az amúgy végtelenül álszent UEFA kicsinálta őt egy meccsre - amit az általa felhájpolt játékosok lehoztak! Aztán a lehetetlen küldetés újabb állomása a finnek elleni, amúgy csak tényleg statisztikailag fontos meccs volt, ismét odavert a kőkemény, korábban súlyosan lesajnált válogatott! És akkor innentől masszív büntetés az a látványpékség, amit Leekens odavarázsolt a semmijével, tökre vicces, ahogyan kirúgása után is még duzzogva visszakiabált, és persze hozta a szokott formáját, ami szerint mindenki hibás csak ő nem!

 

Rossi meg dolgozott, és látható újra egy magyar válogatott!

 

HORTI GÁBOR