HORTI GÁBOR BLOG - Marco Rossit a jelen cserbenhagyásos futballistái bosszantják! Akik a lehető leglassabban sem fogják, hogy mire vihetnék, ha tényleg olyan élesek lennének, mint ahogyan a szájukkal állítják!

 

Egyértelműen egy kőkemény velős pacalos vacsora kell - természetesen megfelelő mennyiségű pálinkaágyra helyezve, a súlyos húsétel mellé foszlós magyar kenyér - ahhoz, hogy bármilyen párhuzamot lehessen felállítani a német és a magyar foci között! Mikszáth Kálmán lidérces éjszakái sem segítenék az összevetés próbáját, mégis akad pár közös pont a két ország jelenlegi labdarúgása között! Nyilván a vb-érmekért járó scudetto most nem idevaló témázás, különben is, az csak adminisztrációs kihívás! Szóval, a gyors tisztázás után csak ott mered a népek szeme előtt, hogy valami nem megy úgy egyik oldalon sem, mint ahogyan azt korábban láthatták! Löw és Rossi szövetségi kapitány egyformán a fiatalítással küzd, míg a németnek szakmányban hordják az utánpótlásból a fiatalokat, addig az olasz inkább óvatosban próbálkozik! A hollandoktól németekre kimért megalázó Nemzetek Ligája-vereség egyből felgyorsította a folyamatot, a franciák elleni soros összejövetelen már ott csillogtak a fiatalok. A baj csupán annyi volt, hogy a gallok most piszok erős csapat, ráadásul éppen az aktuális világbajnokok, tehát nincs kegyelem senkinek. Mondjuk egy unalmas vb után akkor is csak ők a világ bajnokai! Rossi tréner pedig küzd az eleggyel, hogyan rakja össze azt a válogatottat, amely talán később ütős kis brigád lehet, vagy legalább simán verik a különben gyengusznak ítélt ellenfeleket! Neki ez a cél, a másik embernél meg visszaülni a csúcsra, úgy, hogy a dajcsok kicsit beragadtak önnön fényezésükbe, még lebegnének Gary Lineker örökérvényűjével, ám a jelenben, főként az orosz gyalázat után ébredni kellene!

 

Marco Rossit ugyan már nem nyomja össze az 1954-es döntő, mert azzal már keveset lehet érvelni! Őt inkább a jelen cserbenhagyásos futballistái bosszantják! Akik a lehető leglassabban sem fogják, hogy mire vihetnék, ha tényleg olyan élesek lennének, mint ahogyan a szájukkal állítják! Akkor is, ha bőven elég a mostani fizetésük fodrászra, műkörmösre, tetováló szalonra, dög nagy terepjáróra, vagy Mercire! A játékosok és az őket körbezsongó emberek agyát kellene megújítani Marco Rossi szövetségi kapitánynak!

 

HORTI GÁBOR