HORTI GÁBOR BLOG - Normális esetben Kisvárda egy csöndes város 16 ezer lakójával. Aztán egyszer csak valami megváltozott! Egy helyi ember magas pozícióba került, a hatalmasságok között dolgozott és onnantól minden más lett!

 

Alapesetben Kisvárda egy tök nyugodt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település! Ősszel erőteljes szilvalekvár befőzéssel, ha nem úgy sikerül, akkor pálinkafőzéssel! Nyugodt, dolgos emberekkel, jó erős vasárnapi ebédekkel, nagy rokonsággal, szorgos hétköznapokkal. Kemény kézfogással, hangos énekléssel, régi barátságokkal, az ukrán közelség minden áldásával, benzinjével, cigarettájával, az onnan származó különböző ragyogó hamisítványokkal. Könnyű kerékpározással, vatta új sétálóutcájával, Béres Józseffel, a Béres Csepp feltalálójával és Bódi „Cipő” Lászlóval, aki a menetelő rock magyar képviselőjének, a Republic együttesnek volt az énekese! Sajnos mind a ketten elhunytak, a nevük örökre Kisvárdához kapcsolódik!

 

Mondom, normális esetben Kisvárda egy csöndes város 16 ezer lakójával. Aztán egyszer csak valami megváltozott! Egy helyi ember magas pozícióba került, a hatalmasságok között dolgozott és onnantól minden más lett! Például a sportélet! A változásig szépen tették a dolgukat az edzők, a gyerekek végigjárták a kijelölt utat, aztán ha akkora nagy tehetséget mutattak, elvitte őket a nyíregyi klub, ha még jobbak, akkor irány a főváros vagy külföld. Ez addig tartott, amíg a helyből származó erős ember kitervelte, ő Kisvárdát feltolja az első osztályúak tablójára! Kerül, amibe kerül, hajrá emberek, induljon a munka! Iszonyatos energiával, szervezéssel feljavították elsősorban a női kézilabdát majd a futballcsapatot! A legenda szerint a világ egyik, ha nem a legjobb női kézise olyan ajánlatot kapott egy üres papírlap kitöltésének lehetőségével, amitől beájult a nép! Ő nem jött, másik viszont boldogan és repesve. Az más kérdés, hogy a brutális szervezés ellenére a rengeteg külföldi nő nem vált ütős csapattá, sőt, szégyenszemre a kiesés elől menekültek! Az új évadban ismét megtámadják a ligát, hasonló kondíciókkal! A focisták felkapaszkodtak az embéegybe, ez a csapat is hozta a kötelezőt, a már migrációs szintű idegen játékosok igazolásával! A nagy rohanásnak az lett a vége, hogy a csapat a rengeteg zsé ellenére a kieső zónában áll, nem pedig a bennmaradásért harcol!

 

Ez van, ha csak a pénzt mérik!

 

HORTI GÁBOR