Az eredeti időpontban, de a világjárvány okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel online tartotta meg éves rendes küldöttközgyűlését a Magyar Labdarúgó Szövetség, amelyen a testület újabb öt évre Csányi Sándort választotta meg elnökévé.

 

A közgyűlés elfogadta a szövetség szakmai és egyszerűsített pénzügyi beszámolóját, valamint az MLSZ szakmai és pénzügyi tervét, majd egyhangúlag újabb öt évre megválasztotta Csányi Sándort az MLSZ elnökévé. Az elnökség tagjaira történt szavazást követően megalakult a szövetség új elnöksége, melynek tagjai Dr. Anthony Radev, Dr. Török Gábor, Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor, Dankó Béla, Garancsi István és Nyilasi Tibor lesznek.

 

A csömöri sportéletet érintő információk:

Csányi Sándor beszámolójában érintette az alacsonyabb osztályban dolgozó edzők képzésének kiemelt fontosságát (hangsúlyt fektetnek a következő ciklusban a tehetségközpontok felügyelete alá tartozó kisebb klubokban folyó munkára is) és a gyarapodó szakágat, a futsalt is, ahol csapatonként legfeljebb 2 játékosnak lehet nagypályás versenyengedélye a 25 évnél idősebbek között. Ennek eredményeként a két szakág elkülönül, segítve a futsalspecifikus fejlődést. A megyei szintű labdarúgásban a legnagyobb létszámmal az U11-U20-as tornák zajlanak, ez országos szinten 2.500 csapat versenyeztetését jelenti, illetve kitért a bajnokságok folytatását tervező forgatókönyvekre, elmondása szerint mindenben követik a kormány által előírtakat, az élvonalbeli szezont pedig legkésőbb június 13-án van értelme újraindítani, akkor be tud fejeződni viszonylag normális keretek között a pontvadászat, de bízik benne, hogy előbb is sor kerülhet rá.