Válé Flórián, a Csömöri Sport Kft. ügyvezető igazgatója és Sági Ferenc, a REAC Sportiskola SE elnöke sikeres tárgyalásokat zárt le a napokban: hosszútávú együttműködési megállapodást kötöttek a helyi labdarúgó-szakosztály működtetésével kapcsolatban.

 

A labdarúgó-szakosztály új vezetője a településünkön lakó Kiskapusi Balázs lesz, aki a Csömör KSK nagypályás együttesében fejezte be a játékos-pályafutását, korábban pedig oszlopos tagja volt az Újpesti TE 1998-ban bajnoki címet szerzett csapatának. Nyártól a csömöri felnőtt labdarúgócsapatot Illés Károly vezetőedző irányítja, aki egyúttal a csömöri labdarúgó-utánpótlás szakmai koordinátori feladatait is ellátja. A szakember a REAC Sportiskola SE labdarúgó-szakosztályának utánpótlás szakmai vezetői teendői mellett végzi ezt a tevékenységet a továbbiakban.

 

A vezetői egyeztetések egyik legfontosabb eredménye, hogy hosszútávú együttműködési megállapodást köt a Csömör KSK és a REAC Sportiskola SE a labdarúgócsapatok szakmai munkájával és az utánpótlás-nevelésével kapcsolatban. A csömöri gyerekek számára ezzel továbbra is helyben biztosított a megfelelő fejlődési lehetőség.

 

A komoly múltra visszatekintő Rákospalotai Egyetértés Atlétikai Clubot 1912-ben alapították, a patinás egyesület történelméből az NB I-es rutin és a nemzetközi klasszisok sem hiányoznak, hiszen Lisztes Krisztiántól kezdve Simon Tiboron és Sebők Vilmoson át megfordult a gárdában többek között a legendás Törőcsik András is. Vezetőedzőként korábban Garaba Imre, Mészöly Géza, Urbán Flórián és Mátyus János is dolgozott a XV. kerületben. Az utánpótlásszinten is elismert múlttal és remek eredményekkel rendelkező (egyes csapataik az első osztályban szerepelnek) fővárosi bázisú klub a földrajzi közelség miatt is előnyös lehetőség a közös munkavégzés szempontjából, ráadásul átjárhatóságot biztosít a legtehetségesebb csömöri gyerekeknek, hogy magasabb szinten is fejleszthessék a tudásukat.

 

Jelen megállapodással a csömöri gyerekek számára továbbra is megfelelő fejlődési lehetőséget biztosítunk és a folytatásban is a helyi pályákon, szakképzett edzők felügyelete mellett sportolhatnak.

 

Érdekesség, hogy a jelenlegi játékosok közül például Tihanyi Ármin, Igar Roland, Lépés Lóránt, Siskó Manó és Dencz Dávid is futballozott már a REAC-ban. A XV. kerületi egyesülettel a korábbi években már a futsal és az atlétika területén is kialakult kapcsolat, hiszen versenyzőik rendszeresen látogatói a csömöri sportlétesítményeknek.

 

Várhatóan mind a nagypályás labdarúgócsapat játékosai, mind az utánpótláscsapatokban futballozó fiatalok, szülők a jövő héten személyesen is találkozhatnak majd az egyes csapatok edzőivel.

 

Hajrá, Csömör!