Már a második gólgazdag győzelmét aratta nagypályás focicsapatunk a héten a megye II-ben: Illés Károly együttese a sereghajtó Aszód FC otthonában nyert, kitömte a hazaiakat, a mieink meg sem álltak hétig a kapott gól után.

 

Igazi időutazást jelent ellátogatni az aszódi sporttelepre: a poros bevezetőút, a klubházról potyogó vakolat, az ötösön belüli "homokozó", az elrozsdásodott kapufák és a roppant mód megviselt háló a régi idők fociját idézte. A szebb időkre Aszódon csak egy emléktábla emlékeztet, a 2004-05-ös szezonban az akkor megye I-ben szereplő aszódiak vezetőedzője a magyar válogatott egykori olimpiai bajnok támadója, Varga Zoltán volt, emlékét így ápolják a városban. És ha már a múltidézésnél tartunk: akkor itt említjük meg a pálya talaját, amely a 60-as években telepített ősgyepre emlékeztetett. Zavarta is a játékosokat a pattogó labda, az aszódiak azonban jól ismerték a körülményeket, tudták milyen taktikával kell pályára lépniük. Az első percektől kezdve hosszú ívelésekkel operáltak, a 18. percben meg is szerezték a vezetést egy előrevágott labda után korábbi játékosunk, Kocsi révén. A kapott gól után éledeztek a mieink a sokkból, Szanyó 40 méteres lövése és Bakondi közeli fejese is jelezte, hogy hamar gólra, gólokra szeretnénk váltani a minőségbeli különbséget. A labdát mi is a levegőben igyekeztünk megjátszani, hogy a "gyepszőnyeg" véletlenfaktorát figyelmen kívül hagyhassuk. Dencz előbb egyenlített, majd Altsach a lécről visszapattanót pofozta a hálóba, így még az első félidőben megfordítottuk az állást. Sőt, Szanyó révén a harmadik gól is összejöhetett volna, de a 45. percben a büntető ezúttal kimaradt, a labda kifelé pattant a kapufáról.

 

A második félidőben még inkább egyoldalú lett az összecsapás, a csömöri oldal egyre dinamikusabban, egyre nagyobb elánnal támadott, a fiúk megérezték a vérszagot a megsebzett ellenfélen. Altsach lapos lövése, Siskó kiváló tekerése, Dencz kihagyhatatlan ziccere mind utat talált a hazai kapuba, így a végére teljesen összeesett a sereghajtó aszódi csapat. Szanyó közben megint odaállhatott a büntetőpontra helyezett labda mögé, a kapus elsőre ugyan védett, de a visszapattanót házi gólkirályunk a hosszú sarokba fejelte. A végső döfést a csereként beállt Szálas középre gurított labdája után kapták meg a házigazdák, miután a visszafutó aszódi védő a saját kapujába passzolt. A szerdai ötös után szombaton tehát hétig jutottunk, remek hetet zárt a csömöri labdarúgás!

 

LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 19. FORDULÓ
Aszód FC – Csömör KSK 1–7 (1–2) - zárt kapus mérkőzés
2021. április 3. szombat, 16.00
Aszód
Gólszerzők: Kocsi (18.) ill. Dencz (29., 74.), Altsach (39., 47.), Szanyó (60.), Siskó (66.), Oroszi (88. - öngól)

 

 

KÖVETKEZIK:
LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 20. FORDULÓ
Csömör KSK – Isaszegi SE - zárt kapus mérkőzés
2021. április 11. vasárnap, 16.00
Csömöri Szabadtéri Sportközpont

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!