Parádésan kezdte a megye II-es bajnokság tavaszi idényét nagypályás focicsapatunk: a srácok gólfesztivált rendeztek a Dunabogdányi SE ellen - meg sem álltak kilenc gólig a rákospalotai műfüvön lejátszott szezonnyitón! Szanyó mesternégyessel zárt!

 

Semleges pályán került sor a 2021-es év első bajnoki mérkőzésére, a Dunabogdányi SE együttesét Rákospalotán fogadta nagypályás focicsapatunk a műfüvön. A mieink roppant dinamikusan kezdtek a gyors talajon, gólratörő játékkal rukkoltak elő, a félidő közepén két jobb oldalon vezetett akció végén kétszer is mattolták az ellenfelet. Előbb a télen érkező új igazolás Sashegyi, majd Krizsán zörgette meg a hálót. A tabella végén tartózkodó Duna-partiak elvétve jutottak el tizenhatosunk környékére, a kapunk pedig egyáltalán nem is forgott veszélyben, nem csoda, ha a gólvonalra nevezett Kiss nem a gólvonalon állt, utolsó emberként, szinte a félpályánál melegítette az izmait a támadásaink alatt. Az év legjobbjának megválasztott Krizsán hátul is kiválóan tette a dolgát, csapatkapitányunk olvasta a játékot, sorra haltak el rajta az ellenfél támadásai, de azt is öröm volt nézni, hogy a télen szerződtetett játékosaink milyen rendkívül biztatóan mozogtak új társaik között (négyen is a kezdőben kaptak helyet).

 

A szünet után tovább rohamoztak a csömöriek, Szanyó néhány perc alatt duplázott (összesen négyig jutott), majd szépen csatlakoztak a többiek is, Illés Károly együttese megérezte a vérszagot és minél többen szerettek volna feliratkozni a gólszerzők listájára. Dósa látványos, átemelős gólját még követhette volna 2-3 újabb találat az ifjú támadótól, és Altsach is jelentkezett egy bombával. Amikor 6–0-nál már teniszben is vége lett volna, nem vettük elég komolyan az ellenfél egyik kontráját, amiből be is találtak, a szépítés után a nemes Lúdas Matyi-bosszúra azonban még maradt idő (háromszor adtuk vissza). A nagy kedvvel és gólra törően futballozó csömöriek a végére is tartogattak némi slusszpoént. A kilencedik gólt a 90. percben Dencz tökéletesen kivitelezett szabadrúgásból szerezte, amely mérnöki precizitással vágódott a felső sarokba. A találkozó végére teljesen széteső dunabogdányiak a hasonlóan kiütéses vereségek elkerülése érdekében már a megye III-ről kezdték szőni álmaikat. Ami biztos, addig idén nyáron még biztosan találkozunk egyszer.

 

Egészen különleges egy csapat életében az ilyen góltermés, noha csömöri oldalon volt már példa hasonlóra a közelmúltban a megye II-ben. Összeszedtünk néhány érdekességet: az előző bajnokságban kétszer szereztünk hat gólt hazai pályán (6-3, 6-2), előtte 2017 őszén is kétszer jutottunk hatig (6-2, 6-2). Ami egészen különleges, az a 2016 őszén egy félidő alatt szerzett nyolc csömöri találat a Leányfalu SE ellen (8-1), majd abban a bajnokságban tavasszal meg sem álltunk tízig a Vácduka KSK ellen (10-0). Szintén kilencet lőttünk 2015 novemberében a Péceli SSE ellen (9-3). Ami közös a felsorolt meccsekben, hogy egytől egyig Csömörön vívtuk meg a csatákat, most fordult elő első alkalommal, hogy az otthonunktól távol (mégis hazai környezetben) szakadt ki a gólzsák!

 

LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 13. FORDULÓ
Csömör KSK – Dunabogdányi SE 9–1 (2–0) - zárt kapus mérkőzés
2021. február 20. szombat, 16.00
REAC Sportiskola SE edzőközpont, Szántóföld utcai sporttelep
Gólszerzők: Sashegyi (18.), Krizsán (20.), Szanyó (48., 53., 83., 84.), Dósa (66.), Altsach (67.), Dencz (90.) ill. Rózsa (78.)

 

KÖVETKEZIK:
LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 14. FORDULÓ
Tápiószecső FC – Csömör KSK - zárt kapus mérkőzés
2021. február 28. vasárnap, 14.00
Tápiószentmárton

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!