Második tavaszi mérkőzését is megnyerte nagypályás focicsapatunk a megye II-es bajnokságban. A Mogyoród FC elleni rákospalotai derbin taktikailag remekül vizsgázott a gárda és a kétgólos siker még fölényesebb is lehetett volna.

 

Nagypályás focistáink második tavaszi (hazai) találkozójára is a rákospalotai műfüvön került sor, ezúttal sokkal nehezebb dolgunk volt, mint két hete, a dobogóra vágyó szomszédokkal, a Mogyoród FC együttesével meccseltünk. A vendégeknél több olyan játékos is a kezdőben kapott helyet, aki korábban szerepelt a mieinknél, Horváth Gergely és Beke Zsolt is dolgozott már a csömöri színekért, nem beszélve a sérülés miatt a kispadon helyet foglaló Maruzsi Mátéról. A dunabogdányiak elleni nyitómeccshez képest csak a kapuban változtatott a szakmai stáb, így az alapcsapatunkkal szálltunk csatába. Teljesen kiegyenlített első félidőt játszott a két gárda, bár a párharcok többségét a vendégek nyerték (ezt ki is emelte Illés Károly vezetőedző a szünetben) egy kapufán kívül nem voltak komolyabb lehetőségeik, a csapatkapitány, Krizsán (a kép bal szélén, sárgában) ma is vezére volt a védelemnek. Gólt mi is szerezhettünk volna, de a küzdelem és a taktikai csata főleg a mezőnyben folyt, sok gólszerzési lehetőség nem adódott.

 

A szünet után nem sokkal hármas cserét hajtott végre a csömöri szakmai stáb, ez pedig döntőnek bizonyult: Altsach, Dencz és Tihanyi is pályára lépett, az előrejátékban meghatározó fordulat következett be. Szanyó 100%-os ziccere ugyan még elgurult a kapu előtt, de a 66. percben Dencz remek lövésébe csak beleérni tudott a vendégek kapusa, két perccel később, Dósa parádés tekerésénél pedig már azt sem. Három perc alatt kétgólos előnybe kerültünk, ami egyértelműen le is zárta a hátralévő nyitott kérdéseket. A mogyoródiak hitehagyottá váltak, főleg, miután létszámban is megfogyatkoztak, a kiválóan kiugró Szanyó rávezethette volna a kapusra a labdát, de utolsó emberként szabálytalankodott vele Mihályi, amiért a játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot. A hátralévő időben több ordító csömöri helyzet is kimaradt, így bár lehetett volna fölényesebb a teljesen megérdemelt hazai győzelem, így is magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot és léptünk egy nagyot előre a tabellán (zsinórban négy győzelem után már a 9. az együttes - három elmaradt mérkőzéssel). És azt se felejtsük el megjegyezni, hogy 2017 nyara után újra nyertünk a mogyoródiak elleni derbin!

 

LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 15. FORDULÓ
Csömör KSK – Mogyoród FC 2–0 (0–0) - zárt kapus mérkőzés
2021. március 6. szombat, 16.00
REAC Sportiskola SE edzőközpont, Szántóföld utcai sporttelep
Gólszerzők: Dencz (66.), Dósa (68.)

 

KÖVETKEZIK:
LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 16. FORDULÓ
Csömör KSK – Bagi TC '96 - zárt kapus mérkőzés
2021. március 14. vasárnap, 15.00
Csömöri Szabadtéri Sportközpont

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!