Kiegyenlített erők küzdelmes csatáját hozta nagypályás focicsapatunk és a Bagi TC összecsapása a megye II-es bajnokság 16. fordulójában. Ahogy az első őszi csömöri meccsünk, úgy az első tavaszi is gólnélküli döntetlennel zárult.

 

A mezőny legjobb formában lévő együtteseként várta a Bagi TC elleni összecsapást nagypályás focicsapatunk, sorozatban négy győzelem után készülhettünk a "tavaszi rajtra" Csömörön (ez a forduló volt a második kör első mérkőzése). Ellenfelünk rendkívül masszív volt a döntetlennel záruló nyári találkozón, a helyzeteink azonban megvoltak, noha a győzelem nem jött össze Bagon. Most hazai környezetben bíztunk benne, hogy az alapcsapatunkkal föléjük tudunk kerekedni. Az elmúlt fordulókban kezdőként pályára futó tizenegyhez képest mindössze egyetlen változás történt: Kunz helyett Altsach kapott helyett a gárdában.

 

A 10. perc hozta el az első komolyabb csömöri helyzetet: a srácok négyen vezethették a labdát két bagi védőre, az akció ugyan lövéssel zárult, de a játékszer elgurult a kapu előtt. A félidő közepén meglódultak a vendégek, de Igar kiváló reflexszel, lábbal védte az ellenfél ziccerét. Próbálkoztunk becsülettel, de nem találtuk a fogást a bagiakon, eszközként maradtak a távoli bombák, Krizsán-kapitány tüzelt többször is, előbb a kapus tolta szögletre a labdát, a második alkalommal viszont nem talált kaput a 2020-as év csömöri labdarúgójának választott középső védő. Az első játékrészben a legközelebb a hosszabbításban jártunk a gólhoz: Szanyó remekül tálalt Dósa elé, akinek pöckölése a kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

 

A fordulás után nem sokat változott a játék képe, az Illés Károly vezette szakmai stáb cserékkel igyekezett életet lehelni a támadógépezetbe, de komoly helyzet sokáig nem alakult ki. A védelmünk magabiztosan tette a dolgát, így továbbra is a harmadik legkevesebb gólt kaptuk a mezőnyben. Merthogy újabb 90 percet úsztunk meg érintetlen hálóval - zsinórban a másodikat, összesen a negyediket - ezúttal pedig nem is forgott sokszor veszélyben a kapunk, nem hagytunk teret a látogatóknak. A győzelem egy hajszálon múlt: a 88. percben egy csömöri szöglet után Deschelák és Altsach lövését sikerült blokkolniuk a vendégeknek a gólvonal előtt, majd egy visszatett labda négy méteren üresen találta Szanyót, de támadónk fejese óriási helyzetben nem talált kaput. A meccslabda ezúttal kimaradt, a 0–0 után be kellett érnünk egy ponttal - épp úgy, mint az első őszi csömöri meccsünkön.

 

LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 16. FORDULÓ
Csömör KSK – Bagi TC '96 0–0 - zárt kapus mérkőzés
2021. március 14. vasárnap, 15.00
Csömöri Szabadtéri Sportközpont

 

FOTÓGALÉRIA ITT!

 

 

KÖVETKEZIK:
LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 17. FORDULÓ
Gödi SE – Csömör KSK - zárt kapus mérkőzés
2021. március 21. vasárnap, 12.00
Göd

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!