Megtört a jég Gödön: története során először aratott győzelmet a megye II-ben szereplő nagypályás focicsapatunk a Duna-parti városban. A kiegyenlített csata végén Kiss büntetőt hárított, megmentve ezzel a fontos bajnoki pontokat!

 

A napfényes időben megvívott megye II-es csatába a megszokott kezdőnkkel indultunk, egyedül a kapuban történt változás, Igar helyett Kiss állt a gólvonalon. Küzdelmesen kezdődött a találkozó, az első helyzetek az első félóra végén adódtak előttünk, a meddő fölényünk egy jobb oldalon futó akció végén alakult veszélyesen, de ekkor még nem jutottunk el lövésig. Nem úgy néhány perccel később, amikor egy távoli próbálkozás és egy bal oldalról remekül ellőtt Szanyó-szabadrúgás után kellett védenie az ellenfél kapusának.

 

A második félidőre alaposan felpörgött csömöri csapattal kellett szembenéznie a hazaiaknak, mindenki szerette volna hozzátenni a magáét az eredményhez, a sok pontatlanság viszont nem segítette elő a gólszerzést. Az addigi legnagyobb helyzet egy lábak között elsuhanó gödi lövés után alakult ki, de Kiss bravúrral védeni tudott. Az 58. percben végrehajtott csömöri hármas csere meghozta az áttörést: a frissen beállt Dencz kitűnő labdát kapott, egy finom csel után pedig elegánsan helyezett a hálóba. Az őszi hazai gólnélküli döntetlen után a 62. percben először sikerült bevennünk az idei bajnokságban a gödi kaput. Nem sokkal később megfogyatkoztak a hazaiak, támadójuk egy sárga lap birtokában (egy leshelyzet után kapott dührohamot) a játékvezető engedélye nélkül lépett be a pályára az ápolás után - a második lap után mehetett is zuhanyozni. A létszám- és gólhátrányban lévő vendégek ellen többször is eldönthettük volna a meccset, de sem a kecsegtető szabadrúgások, sem a kontrák befejezése nem sikerült, így nyílt maradt a hajrá. A gödiek mindent egy lapra feltéve jöttek előre, be is szorítottak minket, a 89. percben pedig egy büntetőterületen belüli ütközés után kiharcoltak egy tizenegyest. Kiss jól érezte az irányt és magabiztosan kiütötte a félmagas lövést, megmentve ezzel a győzelmet. Csapatunk tehát győztesen hagyta el a játékteret, története során először gyűjtötte be a három pontot Gödön.

 

LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 17. FORDULÓ
Gödi SE – Csömör KSK 0–1 (0–0) - zárt kapus mérkőzés
2021. március 21. vasárnap, 12.00
Göd
Gólszerző: Dencz (62.)

 

 

KÖVETKEZIK:
LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 18. FORDULÓ
Csömör KSK – Valkó KSK - zárt kapus mérkőzés
2021. március 28. vasárnap, 15.00
Csömöri Szabadtéri Sportközpont

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!