A hétfő este duplán szerencséten volt a Rubeola számára, hiszen mind az NBI-es, mind pedig az NBII-es csapat elég nagy gólkülönbséggel kapott ki. Hozzá kell tenni, hogy futsal mérkőzésen régen tapasztalhattunk ennyire rossz játékvezetést, a bírói döntések sokszor annyira érthetetlenek voltak, hogy a nézőtéren már az ellenfél szurkolói is szimpatizáltak a csömöri drukkerekkel, és viccesen felajánlották, hogy esetleg a meccs után segítenek nevelő célzattal megfegyelmezni a "sporikat". Végül odáig fajult a helyzet, hogy a játékvezetői döntések miatt kiborult Takó Csabát leküldték a pályáról, így a második félidőt már a nézők között töltötte el.

Rubeola FC Csömör - Vasas Futsal 2-9 (1-5)
Gól(gólpassz): Tihanyi, Horváth B. (Varga)
Jók: Horváth B.

Kassay-Kézi Gábor, a klub elnöke azt írta: "Két győztes mérkőzés után hazai pályán szenvedtünk vereséget a futsal NBI 16. fordulójában. A mérkőzés elején kapott buta gólok megpecsételték sorsunkat, futnunk kellett az eredmény után, sok helyzetet alakítottunk ki, de ezen a meccsen semmi nem akart sikerülni. Távol kerültünk a legjobb 8-tól, de nem adjuk fel!"

Sajnos a Rubeola "B-csapata" sem éppen örülhetett az NBII-ben.

Rákosmenti FC - Rubeola FC Csömör II 10:2 (4:1)
RFC: Kerekes, Hosszú, Németh Gy, Bálint, Maruzsi, Bíró, Hujber, Érsek, Káplár, Balázsi
Gól (gólpassz): Bálint (Hosszú), Bíró (Maruzsi)
Jók: Kerekes, Bálint

Nem túl fényes előjelekkel készültünk a rangadóra, mert sajnos munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt elég sokan hiányoztak a csapatból. Ezen az estén semmi sem jött össze a fiúknak, és csak a szenzációs napot kifogó Norbinak volt köszönhető, hogy nem zártunk nagyobb arányú a vereséggel. Sajnos a végére már fejben sem voltunk ott, így a rákosmenti fiatalok megérdemelt győzelmet arattak. Természetesen nem lankadhatunk, jövő héten a Gyöngyös ellen ismét lehetőség lesz a javításra.