Telt ház előtt, fantasztikus hangulatban, gáláns módon ünnepelték futsalosaink a klub 25. születésnapját. Az egész délutánt átívelő programok végén a Tigrisek izgalmas mérkőzésen győzték le a gödöllőieket az NB II 13. fordulójának nyitómeccsén.

 

Dupla jubileumot ünnepeltek futsalosaink hazai pályán, hiszen a 25 éves csapat december 1-én napra pontosan 20 éve lépett először parkettára a településen. Ennek apropóján ragyogó programot állítottak össze a szervezők péntekre, előkarácsonyt teremtve a Csömöri Sportcsarnokban. Az utánpótlás meccseivel hangolhattunk a folytatásra, előbb az U7-es korosztály az U9-cel meccselt, majd jöttek az U11-ek, illetve a még nagyobbak, az U13-ok és az U15-ök csatája. Nem múlhatott el a futsalos évzáró a szokásos edzők-szülők párharc nélkül, ezután kisvártatva pályára rohantak az ovifocisok, majd jöhetett az RFC Csömör hölgyekből álló retrócsapatának bemutatója a jelenlegi női gárda ellen.

 

Sikerült tovább fokozni még az izgalmakat: körmérkőzésekkel örvendeztette meg a nosztalgiázni vágyó szép számú publikumot a 2004-es bajnokcsapat, az alapítókból álló gárda és a 2008-as retróegyüttes. Egyik oldalon sem a védekezésre helyezték a hangsúlyt a csapatok, így remek megoldásokon szórakozhattak a srácok és a szurkolók, no és persze Horti Gábor kommentátor sziporkáin. A meccsek és a közös fotózás végén - immár mondható - megszokott módon ezúton is ajándékcsomagokkal kedveskedett a klub az utánpótlás játékosainak és egy lendületes hiphop táncbemutatót követően elkezdhettek melegíteni a felnőttek, hogy kereken 20 évvel az első csömöri futsalmeccs után ismét összecsaphassanak a szomszéd gödöllőiekkel.

 

 

A fiúk különleges, erre az alkalomra gyártott mezekben léphettek pályára a csapatkapitány, Jenei Ottó vezérletével, az arcokon pedig látszott, hogy motivációból ezúttal sincs hiány. És hogy teljes legyen az ünnep: felemelő volt a pillanat, ahogy az ünnepélyes kezdőrúgást a 2004-es bajnokcsapat edzője, a Ferencváros korábbi trénere és a futsalválogatott szövetségi kapitánya, Mucha József végezte el. A főlelátóval szemben készülő ultrák szenzációs hangulatot teremtettek a bevonuláskor, fantasztikus fény-, hang- és látványtechnikát vonultattak fel - ezt a fantasztikus atmoszférát kellett meglovagolnunk a meccs elején. Ennek megfelelően jobban kezdtünk, előbb Jenei, majd néhány perccel később Nehéz is gólt lőtt, a kétgólos előnyt pedig a 13. percben történt gólváltás után is megőriztük a szünetig. A szurkolók végig együttéltek a játékkal, buzdították a kedvenceket, egy pillanatig sem hagyták lankadni a figyelmüket. A vendégek ugyan kapaszkodtak, de miután lehozták a kapust, az utolsó előtti percben Füzy a saját térfelünkről az üres kapuba lőtt, lezárva ezzel minden kérdést a három pont sorsát illetően. Izgalmas meccsen jött össze tehát az újabb bajnoki győzelem, ezzel ráadásul ideiglenesen a vezetést is átvettük a tabellán, így jöhetett az ünneplés a szurkolókkal - és a gyerekek legnagyobb örömére egy díszes, 200 szeletes torta kíséretében!

 

FUTSAL, NB II, KELETI CSOPORT, 13. FORDULÓ
RFC Csömör – Covritas Futsal Gödöllő 4–2 (3–1)
2017. december 1. péntek, 20.00
Csömöri Sportcsarnok
Gólszerzők: Jenei (4., 13.), Nehéz (9.), Füzy (39.) ill. Varsányi (13.), Magyar (27.)

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!