A legszebb napjait idézte a csömöri futsal: végig koncentrált, tudatos játékkal, imponáló magabiztossággal győzte le a címvédő Rába ETO gárdáját futsalcsapatunk a Magyar Kupa 3. fordulójában! A továbbjutással előrehozták a srácok a karácsonyt.

 

Futsalcsapatunk vállát nem nyomta az esélyesség terhe a Magyar Kupa 3. fordulójában, hiszen a címvédő Rába ETO együttese ellen nem volt veszítenivalója Jávor István együttesének. És talán pont ez volt a siker kulcsa! A vendégek jelentős késéssel értek Csömörre, hiszen belekeveredtek a budapesti dugóba, így a találkozó félórás csúszással kezdődött. Ennek ellenére a magyar válogatott játékosokból és nemzetközi sztárokból álló győriek az 5. percben már kétgólos előnyben voltak. A mieink azonban tették a dolgukat és harcos, megalkuvást nem tűrő játékukkal többször hozták kellemetlen helyzetbe az UEFA Futsal Cup Final Fourjába jutott látogatókat. Husz Attila elszántságának köszönhetően Érsek révén szépítettünk, majd Józsa és Füzy góljai után Jenei büntetőből vette be az ellenfél kapuját. Bosszankodhattunk rajta, hogy a szünet előtt Tama közelebb hozta a vendégeket, de akkor még nem tudhattuk, hogy ez volt az utolsó győri gól ezen az estén...

 

Jávor István vezetőedző alaposan feltüzelte a Tigriseket, mert a fordulás után is haraptak becsülettel. Sorra születtek a csömöri gólok, a címvédő pedig tehetetlen volt, sőt, idegekkel sem bírta a megpróbáltatásokat. Előbb Constantinónál szakadt el a cérna, meglökte a sárga lapot felmutató játékvezetőt (villant az első piros), majd egy kispad előtt kialakult paprikás jelenet után Juanra és a csömöri Érsek is idő előtt mehetett zuhanyozni. Hiába hozták le a vendégek a kapusukat, hiába próbáltak meg mindent, a hajrához közeledve elveszítették a hitüket, erőtlen próbálkozásaikat könnyűszerrel hárították a fanatikusan játszó Tigrisek. Az utolsó másodpercekben már jelezték a győriek, hogy részükről elég volt, játék nélkül hagyták leperegni az utolsó másodperceket.

 

Ezzel a szenzációs győzelemmel igazi előkarácsonyi ajándékot csempésztek a szurkolók estéjébe futsalosaink és feltették a pontot egészéves teljesítményükre. A jubileumi esztendő utolsó meccsén kiejtették a Magyar Kupából a címvédő Rába ETO gárdáját és bejutottak a legjobb nyolc együttes közé! Köszönjük, srácok!

 

FUTSAL, MAGYAR KUPA, 3. FORDULÓ
RFC Csömör – Rába ETO 8–3 (4–3)
2017. december 20. szerda, 19.00
Csömöri Sportcsarnok
Gólszerzők: Érsek (6.), Józsa (10., 36.), Füzy (15., 23.), Jenei (16.), Nehéz (24., 28.) ill. Dávid (3., 5.), Tama (19.)

 

Fotók: https://www.facebook.com/pg/csomorsport/photos/?tab=album&album_id=15503...

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!