A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a férfi futsal Magyar Kupa első két fordulójának sorsolását. Az első fordulóban kiemelt az RFC Csömör együttese, mint tavalyi induló, így először a 2. körben lép majd pályára Jávor István együttese. A fővárosban.

 

A futsal Magyar Kupa idei kiírásának értelmében a 10 elsőosztályú együttes és azok a másodosztályúak, akik tavaly is indultak kiemeltek az első fordulóban - így az RFC Csömör is. A többi együttesből hatot sorsoltak ki, akik az első fordulóban is érdekeltek. Ennek a három párharcnak a győztese kapcsolódik a többi 27 csapathoz, akiket 15 párba sorsolva kialakul a második forduló. Az ETO, mint címvédő, a harmadik körben csatlakozik a legjobb 16 között.

 

A sorsolás után akad néhány izgalmas párharc, ahol NB I-es csapatok vívnak majd egymás ellen, de pikáns csata lesz a BME-BT FC–RFC Csömör összecsapás is, amelyet a MAFC Sportcsarnokban rendeznek meg november végén! A párharcok szokás szerint egy meccsen dőlnek el, és ha különböző osztályú csapatok találkoznak, akkor döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú a továbbjutó. Az első fordulót október 4-én rendezik, míg a másodikat november 29-én.

 

Futsal Magyar Kupa 2017-18
1. forduló

Szigetszentmiklós-4IG – Kincsem Lovaspark SE
Bodon Péter FC – Energia SC Gyöngyös
UTE – UFC Gyömrő
2. forduló
BME-BT FC – RFC Csömör
PAFC-Mitre – Nyrgyulaj KSE
Airnergy FC – ELTE-BEAC
Dunakeszi Kinizsi – Romhány SE
UTE/UFC Gyömrő – 5 Stars-Érdi VSE
Göcsej SK – FTC Futsal-Fisher Klíma
Bőny Szavill Consulting – Swietelsky Haladás VSE
Csenger FC – DEAC
REAC Sportiskola – PTE-PEAC Digistar Futsal
Covritas Futsal Gödöllő – Újpest FC-220 Volt
TFSE Szertarsport.hu – Szigetszentmiklós-4IG/Kincsem Lovaspark SE
Aramis SE – Futsal Club Veszprém
Bodon Péter FC/Energia SC Gyöngyös – Kazincbarcikai Ördögök
Vác Futsal SE – ScoreGoal Kecskeméti FC

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!