A portugálok elleni második meccsen sem sikerült a bravúr a magyar U18-as futsalválogatottnak a Csömöri Sportcsarnokban. A vendégek fantasztikusan játszottak a találkozón, így igazi klasszisok ellen mérhettük fel, hol tartunk a felkészülésben.

 

A csömöri futsalpalántáknak - a portugálok elleni kedd esti eredménytől függetlenül - szerdán már fülig ért a szájuk a Csömöri Sportcsarnokban: a meccseken át tartó szurkolásért "cserébe", az a megtiszteltetés érte a kis Tigriseket, hogy a találkozó előtt együtt készülhettek az egyik edzésen a "nagyokkal", hogy aztán a kezdő sípszó elhangzásakor már a lelátón buzdíthassák a piros mezben és fehér nadrágban pályára lépő magyarokat. Ennek is köszönhető, hogy a portugál U18-as válogatott elleni második csömöri felkészülési találkozót, a "hagyományoknak" megfelelően szépszámú szurkolósereg tisztelte meg, amely nagyon bízott a néhány héttel ezelőtti, oroszok elleni találkozók forgatókönyvében szereplő feltámadásban (akkor a második összecsapáson döntetlent értünk el a korábbi vereség után). A látogatók azonban nem így álltak az összecsapáshoz: az első meccsen a vezető gól szerzője, a portugál csapatkapitány vállalta ezúttal is magára az első gólt, amelyet további hat követett a szünetig. Rendkívül gyorsan, kombinatívan játszottak a luzitánok, több találatuknál is a gólvonalig játszottak, teljesen szétzilálták a magyar védelmet.

 

A szünet után szinte végig remekül tartotta magát Frank Tamás Eb-selejtezőkre készülő együttese, ugyan a nagyobb helyzetek a kisebb tűzzel égő vendégek előtt adódtak, de sokáig nem tudták bevenni a kapunkat. A hajrában aztán egymást követően kétszer is összejött, ami korábban nem, így a keddi 2-8 után szerdán 0-9 lett a végeredmény.

 

Sok sikert kívánunk a nemzeti csapatnak!