Kimaxolták a szezont

Az óriási csatákat hozó meccsdömping után elégedetten zárhatta a szezont az RFC Csömör futsalcsapata, miután a Magyar Kupában a döntőig menetelt, az NB II-es aranyérem mellé pedig kivívta az élvonalba jutást az osztályozón. Futsalos szezonértékelő.

 

Ünnepekkel telivé varázsolták az amúgy is ünnepi szezont a Tigrisek, hiszen decemberben a klub 25. születésnapjáról emlékeztek meg méltó körülmények között, majd megnyerték az alapszakaszt és magabiztosan kezdhették a felsőházi rájátszást is az NB II-ben. A bajnoksággal párhuzamosan a srácok többször is csodát tettek az NB I nagycsapatai ellen a Magyar Kupában, kiejtették a sorozatból többek között a címvédő Rába ETO és az FTC Futsal-Fisher Klíma gárdáját is, majd egészen a nyíregyházi döntőig meneteltek és ezüstérmet tehettek a vitrinbe a Swietelsky Haladás VSE elleni finálét követően. Érthetően felszabadította az elképesztő bravúr a fiúkat, de mindenkinek a fejében ott motoszkált a tudat, hogy a szezon legfőbb célkitűzése a bajnokságban vár az együttesre - mégpedig az NB I-be jutás! Ennek a tervnek a kivitelezése a hajrában kis híján veszélybe került, de végül aranyérmesként zárt a csapat és készülhetett a BME-BT FC elleni bajnoki döntőre (a felsőházi rájátszás tabellája lejjebb tekinthető meg). A sérülések és eltiltások miatt megtizedelt keret a legrosszabbkor ért el teljesítőképességének határára, hiába várta esélyesként a párharcot a csömöri csapat, az utolsó pillanatokban a fővárosiak örülhettek a közvetlen NB I-be jutásnak.

 

A végsőkig elcsigázott Jávor-fiúknak azonban nem volt sem idejük, sem lehetőségük csüggedni, hiszen az élvonal 9. helyén végzett FTC Futsal-Fisher Klíma ellen még adódott egy soha vissza nem térő alkalom, hogy az MK-csaták után ismét elkeserítsék a Zöld Sasokat, és a legjobbak közé lépjenek. A csapat mellett egész évben kitartó szurkolók végig látványos hátteret adtak a lelátón, amely a nehéz pillanatokban is óriási erőt adott a pályán harcolóknak, a Tigriseknek erre a fantasztikus hangulatra is szükségük volt a győzelmekhez: végül kettős sikerrel jutottak az élvonalba, feltéve ezzel a koronát egész évben nyújtott kiemelkedő teljesítményükre! A szezon házi góllövőlistája ide kattintva érhető el.