Fantasztikus hangulatban, zsúfolt lelátók előtt szerzett kétgólos előnyt futsalcsapatunk az FTC Futsal-Fisher Klíma elleni osztályozó első meccsén, így a Tigrisek várhatják kedvezőbb helyzetből a péntek esti, mindenről döntő idegenbeli visszavágót!

 

A Tigrisek csömöri barlangjában rendkívül fülledt idő várta a csapatokat az osztályozó első meccsén, amelyre két nagy hiányzóval készülhetett futsalcsapatunk: eltiltása miatt Józsa Tamás civilben szurkolt a társaknak, míg vezetőedzőnket, Jávor Istvánt Takó Csaba helyettesítette a kispadon. A találkozó tétjével mindenki tisztában volt, így különösebben nem kellett feltüzelni a mieinket, a messze földön híres csömöri szurkolótábor pedig szintén tett róla, hogy a ferencvárosiak sokáig emlegessék az itteni hangulatot.

 

Ragyogóan indult a meccs, egy percben belül két hatalmas helyzet is adódott előttünk, de ezekkel még nem sikerült élni, az 5. percben azonban Tősér egy hosszú sarokba tartó lapos lövéssel megadta a lendületet a folytatásra. A Fradinak nem ízlett a csömöri letámadás, nem igazán tudtak mit kezdeni a helyzettel, illetve érezhetően nagy respektet adott csapatunknak a két győztes februári Magyar Kupa-meccs. Az ezer fokon izzó Takó-mester egy percre sem lankadt, hajtotta a srácokat, de a Fradi kisvártatva kiszabadult a szorításból, egy kapufával jelezték, hogy a pályán vannak, majd a kapuban ismét kezdő Varsányi Áron védései kellettek ahhoz, hogy tartsuk az előnyt. A félidő hajrájához közeledve felpörögtek az események: előbb egy csodás cselsorozat végén Érsek lőtt szép gólt, de erre még rögtön válaszoltak a vendégek egy távoli lövéssel, Nehéz szemfüles közeli góljára azonban nem érkezett felelet, a szünet előtt pedig Jenei-kapitány bombája ugrasztotta talpra a lelátó népét. Háromgólos előnnyel mehettünk az öltözőbe!

 

A pihenő alatt feljebb kapcsolt a Fradi, mi pedig kisebb hullámyvölgybe kerültünk, így két gyors góllal közelebb tudtak lopózni a fővárosiak. Érsek nagyszerű centerezése után azonban Nehéz újból bevette a vendégek kapuját és ezzel megint ötig jutottunk ellenük Csömörön! Reméljük, a hajrára megsérülő Husz térde is jobban lesz péntek estére, a Népligetben ugyanis mindenkire szükség lesz, hogy a kétgólos előnyről kiharcoljuk az élvonalba jutást!

 

FUTSAL, OSZTÁLYOZÓ, 1. MÉRKŐZÉS
RFC Csömör – FTC Futsal-Fisher Klíma 5–3 (4–1)
2018. június 11. hétfő, 19.00
Csömöri Sportcsarnok
Gólszerzők: Tősér (5.), Érsek (15.), Nehéz (16., 29.), Jenei (20.) ill. Keresztury (15.), Safar (25.), Birinyi (28.)

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!