Fanatikus szurkolói előtt óriási győzelmet aratott futsalcsapatunk az FTC Futsal-Fisher Klíma otthonában, ahol az osztályozó népligeti visszavágóján is nyertek a Tigrisek, így kettős sikerrel jutottak vissza az NB I-be! Ősztől irány a sportág élvonala!

 

Az év meccse egyben a szezon utolsó meccse is volt a futsalszezonban, kígyóztak is a sorok az FTC népligeti bázisa előtt (ez magyarázható a rendkívül körülményes beléptetéssel is), a találkozó tétje az NB I volt! Az osztályozó visszavágójára kétgólos előnnyel érkezett futsalcsapatunk, de tudtuk, hogy mindez csalóka, ebben a sportágban könnyen ledolgozható az ekkora különbség. A lelátón nagyjából azonos számú hazai és csömöri szurkoló foglalt helyet, de a mieink sokkal hangosabbak voltak a Fradi-tábornál!

 

Jól indult a találkozó, megint letámadtuk a ferencvárosiakat, akik nem is tudtak mit kezdeni a helyzettel, Nehéz előtt adódott egy lehetőség az elején, de az még kimaradt, a 3. percben azonban ragyogó bokamozdulattal becsapta Tóth Gyulát, a hazaiak korábbi válogatott kapusát. A szünetig egyenlíteni tudtak a zöld-fehérek, de hiába jutottak kisbüntetőhöz, Komáromi a kapufára lőtte a labdát, így a pihenőre döntetlennel mehettek a felek.

 

 

A fordulás után óvatosabban és fáradtabban kezdtek a csapatok, különösebben nagy helyzet nem alakult ki, ha mégis, Varsányi remekelt a kapuban. A csömöri kapus hatalmas védéseket mutatott be, a hazaiak pedig szépen lassan kezdték feladni a reményt, főleg miután Krizsán közelről újra megszerezte a vezetést. Ha egy üzlet beindul... A Fradi átállt a vészkapus játékra, ezt pedig a hátul parádézó Varsányi-kapus ki is használta, az egész pályát átlőtte és bevette az üres kaput! Egy percen belül közelített a ferencvárosi együttes, de a fanatikus szurkolói által támogatott csömöri csapat nagyon egységesen védekezett, óriási hittel játszott és érezhető volt, hogy itt ma csak egy csapat nyerhet! Áron testvére, Botond is betalált a hajrában, ekkor pedig minden hazai esély elszállt. Hitehagyottan próbálkoztak még a hazaiak, de végül az osztályozó visszavágóján is kikaptak (sőt, idén már negyedszer nyertünk a Fradi ellen!), így teljesen megérdemelten jutott fel az NB I-be az RFC Csömör együttese!

 

Jöhetett az ünneplés a pályán és a lelátón, kimentek fantasztikus szurkolóikhoz a Tigrisek, kölcsönösen megtapsolták egymást a ferencvárosi drukkerekkel, szólt a Himnusz, pukkant a pezsgő, majd zengett az öltöző. Rögzítsük még egyszer a tényt: ősztől újra az NB I-ben a csömöri futsalcsapat!

 

 

FUTSAL, OSZTÁLYOZÓ, VISSZAVÁGÓ
FTC Futsal-Fisher Klíma – RFC Csömör 3–4 (1–1)
2018. június 15. péntek, 19.00
Népliget, Elek Gyula Aréna
Gólszerzők: Horváth (6.), Vattamány (32.), Jenei (37.) ill. Nehéz (3.), Krizsán (30.), Varsányi Á. (31.), Varsányi B. (36.)
Összesítésben: 9–6 az RFC Csömör javára.

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!