Fantasztikus menetelés végén ezüstérmet szerzett a Swietelsky Haladás VSE elleni Futsal Magyar Kupa-döntőben az RFC Csömör! Futsalosaink végig nagy csatára késztették a szombathelyieket, ellenfelünk végül megérdemelten nyert.

 

Hatalmasat harcolt a Futsal Magyar Kupa-sorozatban az RFC Csömör, a nyíregyházi döntőben azonban jobbnak bizonyult az élvonalban is brillírozó Swietelsky Haladás VSE együttese. A hónapok óta tartó MK-menetés tehát csömöri ezüstéremmel zárult!

 

A szombathelyiek elleni döntő ellenfelünk fölényével kezdődött, Varsányi Áron azonban állta a sarat és így szépen lassan kijöttünk a szorításból. A télen Kazahsztánból hazatérő klasszis, Dróth Zoltán néhány perc alatt kiosztott két gólpasszt, így hiába védett kisbüntetőt remeklő kapusunk, ezzel együtt is kétgólos hátránnyal mehettünk a szünetre.

 

Noha Józsa Tamás gólpassza után Nehéz Krisztián révén a szépítés összejött, a folytatásban is dominált a Haladás, és a végére - bár nagyobb lett a diferencia a realitásnál - érezhetővé vált a különbség a két együttes között. A VIDEÓÖSSZEFOGLALÓ IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL! A finálé eredményével együtt is büszkék lehetünk a csömöri Tigrisekre: a BME-BT FC, a Rába ETO, az FTC Futsal-Fisher Klíma és a DEAC kiejtése után Magyar Kupa-ezüstéremmel zárták az idei sorozatot! Le a kalappal a szurkolóink előtt, hiszen mindkét nap kitettek magukért Nyíregyházán, végig fantasztikus hangulatot teremtettek a Continental Aréna lelátóján. Kitartást és hitet sugároztak, így küldtek hatalmas erőt a pályán küzdő csapatnak!

 

 

A Swietelsky Haladás VSE együttese először emelhette a magasba a Magyar Kupát (a közelmúltban kétszer is az ezüstérmet nyerte el), ezzel pedig beérte csapatunkat az aranyak tekintetében, hiszen 2004-ben - a gárda története során először - Csömörre vándorolt a Magyar Kupa-serlege! Jövőre újra nekifutunk!

 

FUTSAL, MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
RFC Csömör – Swietelsky Haladás VSE 1–7 (0–2)
2018. március 4. vasárnap, 19.30
Nyíregyháza, Continental Aréna
Gólszerzők: Nehéz (27.) illetve Öreglaki (6.), De Sousa (11., 36.), Hajmási (23., 32.), Dróth (35.), Sipos (40.)

 

- Gratulálok a Haladásnak, megérdemelten nyerték meg a kupát! - értékelt Jávor István vezetőedző. - Ma a momentumok az ő oldalukon jelentek meg. Nagyon élesek voltak, és Dróth Zoli klasszisa döntőnek bizonyult. Ugyan 3-1-nél egy pillanatra felvillant a lehetőség, ám nem tudtunk élni vele, és innen már felesleges beszélni erről az összecsapásról! Sokkal inkább az útról, amelyen eljutottunk idáig! Fantasztikus srácok alkotják a csapatunkat és a stábunkat! Büszke vagyok a közös munkánkra! Az, hogy ez a fiatal csapat, tele saját nevelésű játékossal el tudta érni ezt az eredményt, az egyáltalán nem a véletlennek, sokkal inkább az elvégzett munkának az eredménye! A legcsodálatosabb és legőrültebb drukkereink pedig nekünk vannak! Köszönjük mindenkinek, aki értünk szorított! Hatalmas élmény volt!

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!