Négy meccsen négyszer győzött felnőtt futsalválogatottunk a poreci nemzetközi tornán, ahol az RFC Csömör kapusa, Varsányi Áron mellett a szintén a Tigriseket képviselő, most bemutatkozó Józsa Tamás is szerepet vállalt a nemzeti csapat sikerében.

 

Újabb elismerés érte az RFC Csömör futsalcsapatát: Varsányi Áron szeptemberi debütálása után ezúttal Józsa Tamás esett át a tűzkeresztségen a felnőtt válogatottban, ráadásul egy tornagyőzelemmel tette emlékezetessé a bemutatkozást!

 

– Minden nemzetközi győzelmet meg kell becsülni, már csak azért is, mert ezúttal is komoly játékerőt képviselő csapatokkal mérkőztünk meg. Nagy értéke van a sikernek, de azt is látni kell, hogy továbbra is egy hosszú út elején járunk. Ez a torna jó visszaigazolás volt számunkra, megmutatta, hogy jó irányba haladunk. Büszke vagyok a játékosokra, minden kerettag tudása legjavát adta az elmúlt egy hétben. Néha akadozott még a játékunk, de mindenki partner az új játékstílusunk elsajátításában, és igyekszik megvalósítani azokat a taktikai elemeket, amiket kérünk tőlük. Támadásban és védekezésben egyaránt léptünk előre, igyekeztünk  hátulról építeni az akcióinkat, és nyomás alatt is bátor előrejátékkal helyzetbe hozni a centereinket. Alakul a csapat karaktere, és egyre jobban körvonalazódik az a mag, amelyre hosszú távon számíthatunk. Szeretnénk egy bővebb keretet kialakítani, amelyben mindenki emberileg és képessége alapján is illik a csapatba. Örülök, hogy több fiatalnak is lehetőséget tudtunk adni, ők pedig bizonyították, hogy számíthatunk rájuk a továbbiakban is – értékelt a szövetség honlapján a szövetségi kapitány, Turzó József.

 

A poreci nemzetközi futsaltorna eredményei:
október 27., szombat
15:00 Magyarország - Bosznia-Hercegovina 5-3 (3-3)
október 28., vasárnap
15:00 Magyarország - Görögország 1-0 (0-0)
október 29., hétfő
17:00 Magyarország - Szlovénia 5-3 (2-2)
október 31., szerda
17:00 Magyarország - Kuvait 2-1 (0-0)

 

Gratulálunk a debütáláshoz a felnőttek között!