Focizz otthon!

A világjárvány megállítása érdekében az otthonunkban tartózkodás ajánlott, így sem maradhatunk azonban sport nélkül. Az RFC Csömör futsalcsapatának vezetőedzője, Jenei Ottó egy remek kezdeményezéssel állt elő: létrehozott egy “Focizz otthon” csoportot!

 

A koronavírus kapcsán mindenki élete lelassult, így egyetlen korosztály sem tud közösen edzeni, a sport most érthetően háttérbe szorult. Az RFC Csömör NB I-es futsalcsapatának vezetőedzője, Jenei Ottó viszont előállt egy remek kezdeményezéssel. Létrehozott egy olyan Facebook-csoportot (“Focizz otthon”), ahol az utánpótlás-játékosokat saját készítésű videókkal, otthon végezhető gyakorlatokkal próbálja meg rávenni a mozgásra. A felnőttcsapat irányítása mellett az U11-es gárdánál is dolgozó szakember mindig különleges figyelemmel fordul a gyerekek felé, amit ismét bizonyít.

 

- Előfordult, hogy gyerekkoromban egyedül voltam otthon a lakásban és magamban labdáztam - írta Ottó a Tigrisek közösségi oldalán. - Ilyenkor a fal adta vissza a labdát és volt, hogy egyszerre voltam a kapura lövő csatár és a tehetetlen kapus, ami után jött a gólöröm. Sokat dobtam vagy rúgtam a falnak a labdát és próbáltam levegőben tartani azzal a testrésszel, amire éppen jött. Arra is volt példa, hogy teniszmeccs ment a tévében, én tollas ütővel (teniszütőm nem volt) püföltem a teniszlabdát a falhoz és képzeltem azt, hogy teniszcsillag vagyok. A mostani helyzet eszembe juttatta azokat a napokat, délutánokat, hogy a falazások értékes labdaérintéseket teremtettek. A jelenlegi furcsa szituációban a gyerekek is elvesztették a napi rutinjukat, otthon kell vesződniük a tanulással és még edzésre sem tudnak menni. A szülők szintén nehéz feladatot teljesítenek, hiszen az otthoni tanulásban tevékenyen részt vesznek. Ezt az időszakot szeretném picit megkönnyíteni a videókkal és tippekkel, hogy a tudatos önképzést el tudják végezni a gyerekek, mert a mozgásra szükségük van. A legjobb, ha be tudják vonni a szülőket és a testvéreket, mert úgy teljes számukra a gyakorlás. Remélem egy kis vidámságot, mosolyt csempészek a lakásokba, kertekbe. Fontos, hogy semmi sem kötelező, csak egy lehetőséget kínálok fel a srácoknak. Pár napja kezdtem, néhány videót töltöttem eddig fel és már most nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett! A videók YouTube-on elérhetőek, rengeteg ötlet van a fejemben, de nem szégyellem azt sem, ha más kluboktól, edzőktől lesek el valamit. Úgy látom vannak kreatív edzők, akik még ebben a helyzetben is tudják egymást inspirálni!

 

A Focizz otthon csoport a IDE KATTINTVA található. Ez egy privát csoport, de bárki csatlakozhat, csak jelentkeznie kell és megvárni a jóváhagyást!