A magyar U19-es futsalválogatott - soraiban az RFC Csömörben szereplő Schiszler Bertalannal - egy ötcsapatos nemzetközi tornán vett részt a horvátországi Porecsben, ahol az erős mezőnyben két győzelem mellett kétszer kikapott.

 

A Frank Tamás vezette együttes 2021 elején játssza U19-es Eb-selejtező mérkőzéseit, így a csapat idei éve a felkészülésről szól majd. Ennek első állomásaként múlt héten Horvátországba utazott a válogatott egy ötcsapatos nemzetközi tornára. A mieink jól kezdték a viadalt, első mérkőzésükön a négy gólig jutó Szalmás Zoltán vezérletével 3-3-as félidőt követően 5-3-ra legyőzték a belga válogatottat. A második játéknapon hasonló volt a forgatókönyv, csak ellenkező előjellel: 3-0-s vezetés, majd 3-3-as félidő után 5-3-as vereséget szenvedtünk a franciáktól. A harmadik játéknapon nem volt esélyünk a pontszerzésre, 4-0-ra maradtunk alul a szlovénok ellen, míg az utolsó meccsünkön, kedden a törökök ellen lépett pályára a válogatott. A mieink 3-2-es győzelmükkel keretbe zárták a tornát, és így ötven százalékos mérleggel utazhattak haza.

 

– Elsősorban azért jók ezek a tornák, mert lehetőséget adnak a nemzetközi tapasztalatszerzésre, a nemzetközi szint ugyanis már az utánpótlásban is egészen más, mint amihez a klubjaikban hozzászoktak a játékosok - fogalmazott az mlsz.hu-nak Frank Tamás. - Ebből a szempontból tökéletesen megfelelő volt számunkra a torna, azzal együtt, hogy a négy nap alatt lejátszott négy mérkőzés talán már túlzottan is nagy terhelést jelentett a kerettagoknak. Hullámzó volt a teljesítményünk, az egyes meccseken belül is voltak nagyon jó és gyengébb periódusaink, de ez természetes velejárója az utánpótlásfocinak. A szlovénok elleni meccs jelentette a holtpontot, itt jött ki a legjobban a fáradtság a csapaton, a többi mérkőzéssel összességében elégedettek lehetünk, a mutatott teljesítmény és az eredményesség tekintetében sem vallottunk szégyent.

 

A magyar U19-es futsalválogatott kerete:
kapusok:
Magyar Kristóf (Baráti Futsal Club)
Nyerges András (Cső-Montage)
mezőnyjátékosok:
Dorogi Benjamin (Dunaferr DUE Dutrade FC)
Gerencsér Antal (Haladás VSE)
Kardos Olivér (Kincsem Lovaspark SE)
Kovács Máté (Haladás VSE)
Lipl Noel (TFSE)
Németh Benjamin (Haladás VSE)
Papp Zsombor (Haladás VSE)
Schiszler Bertalan (RFC Csömör)
Szabó Zalán (Dunaferr DUE Dutrade FC)
Szalmás Zoltán (TFSE)
Szatmári Ákos (MVFC Berettyóújfalu)
Vatamaniuc-Bartha Dávid (Haladás VSE)

 

A magyarok eredményei a porecsi tornán:
január 4., szombat
16.00 Törökország – Franciaország
18.00 Magyarország – Belgium 5-3 (3-3) Gólszerzők: Szalmás (4), Vatamaniuc-Bartha
szabadnapos: Szlovénia
január 5., vasárnap
16.00 Franciaország – Magyarország 5-3 (3-3) Gólszerzők: Szalmás (2), Dorogi
18.00 Slovenia – Törökország
szabadnapos: Belgium
január 6., hétfő
16.00 Magyarország – Szlovénia 0-4 (0-2)
18.00 Belgium – Franciaország
szabadnapos: Törökország
január 7., kedd
12.00 Törökország – Magyarország 2-3 (1-1) Gólszerzők: Szabó, Gerencsér (2)
14.00 Szlovénia – Belgium
szabadnapos: Franciaország
január 8., szerda
16.00 Belgium – Törökország
18.00 Franciaország – Szlovénia
szabadnapos: Magyarország

 

Szép volt, fiúk!