Az MLSZ Elnöksége az ELN-55/2020. (05.04.) számú határozatával a férfi futsal NB I-es bajnokságot befejezettnek nyilvánította, az ELN-60/2020. (05.11.) számú határozatával pedig döntött a rendkívüli pénzügyi elszámolások szabályairól.

 

Az utóbbi döntés szerint

 

1. a 2019/2020-as versenyévad - lezárás miatt - elmaradó mérkőzéseire kalkulált, a sportszervezetek által saját erőből már befizetett díjak valamennyi bajnokságban visszafizetésre kerülnek;

 

2. a férfi futsal NB I-es bajnokságra előirányzott, de az elmaradt mérkőzések miatt ki nem fizetett helyezési pénz, összesen 15 millió forint, az alábbi szabály szerint kifizetésre kerül a csapatok számára:

 

- első lépésben a hatályos elosztási szabályzatban meghatározott helyezésekért tervezett összegeket csökkenteni kell a lejátszott fordulók arányában (20/26, azaz 71,42%) teljesített arányszámmal, és az első 5 csapat az így kapott összegeket kapja;

 

-  második lépésben a fennmaradó összeg (4,29 millió forint) a 10 csapat között normatív módon, egyenlő arányban kerül elosztásra.

 

Az alábbi táblázat szerint az RFC Csömör együttese a televíziós közvetítésekből és a felsőházi helyezésekért befolyó bevétellel nem számolhat ebben a nehéz helyzetben, a normatív módon kiosztott fennmaradó összeggel azonban igen.