Pályafutásának 23. World Tour-érmét szerezte meg a csömöri judós, Tóth Krisztián Antalyában, ahol egy nagyon sokat érő ezüstérmet nyert a Grand Slamen. Ezzel a kvalifikációs ranglistán a hetedikről a harmadik helyre ugrott előre!

 

Harmadik ezüstérmét nyerte a csömöri Tóth Krisztián a Grand Slam-sorozatban: a 2017-ben Jekatyerinburgban és a 2018-ban Abu-Dzabiban szerzett második hely után idén húsvétkor Törökországban, Antalyában akasztottak ezüstöt büszkeségünk nyakába (összességében pedig ez már a 23. World Tour-medálja). Az idei két GS-bronzérem után (Tel-Aviv és Taskent) kijelenthető, hogy az MTK Budapest klasszisa remek formában van a lisszaboni Európa-bajnokság és a budapesti világbajnokság előtt!

 

Ezúttal is remekül kezdett, a 2. fordulóban egy török, majd szépen sorban egy üzbég és egy rivális "testén" át jutott az elődöntőbe. Itt ismét egy hazai versenyző volt az ellenfél, Zgank ellen egy vazari hozta a győzelmet a hosszabbításban. Jöhetett a döntő, amely már a 4. Grand Slam-fináléja volt Krisztiánnak. A ráadás elején a svéd Nyman szabálytalan fogás miatt kapott intést, majd judósunk indította a döntő akciót, de nem tudta rendesen kihúzni a svéd lábát, ellenfele pedig a hátára tolta. Ezzel az eredménnyel az olimpiai kvalifikációs ranglistán a hetedikről a harmadik helyre lépett előre a csömöri csillag!

 

Grand Slam 2021, Antalya
csömöri eredmények
90 kg, férfi
1. forduló: Tóth Krisztián - erőnyerő
2. forduló: Tóth Krisztián–Recep Cimen (török) 10–0
3. forduló: Tóth Krisztián–Sermuhamad Dzsandrejev (üzbég) aranyponttal, intéssel 10–0
negyeddöntő: Tóth Krisztián–David Klammert (cseh) aranyponttal, intéssel 10–0
elődöntő: Tóth Krisztián–Mihael Zgank (török) aranyponttal 7–0
döntő: Tóth Krisztián–Marcus Nyman (svéd) aranyponttal 0–7.

 

Gratulálunk!