A portugáliai Montemor-o-Velhóban megrendezett gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon a Balaska Márk-Birkás Balázs kajakpáros magabiztosan győzött a 200 méteres fináléban - a duó megvédte vb-címét, így a tavalyi aranyérem után idén is ünnepelhet!

 

Csütörtökön az első előfutamból a második legjobb idővel jutott a szombati fináléba a Balaska Márk-Birkás Balázs kajakpáros 200 méteren Portugáliában, a felnőtt gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon. A srácok kis híján lezúzták a rajtgépet, olyan elánnal akartak nekiindulni távnak.

 

A szombat délutáni döntőben aztán megismételték a srácok a két nappal korábbi rajtot, már ott komoly előnyt szereztek, amit a futam végéig tartani is tudtak, bő két tizeddel nyertek, így a rangos mezőnyben sem akadt kétség, hogy melyik páros jelenleg a világ legjobbja ezen a távon.

 

- Fantasztikusan érzem magam, nagyon örülök, hogy sikerült megvédenünk a világbajnoki címünket - értékelt mosolyogva az immár kétszeres csömöri világbajnok, Balaska Márk. - Nagyon feszülten készültem a versenyre, két napja bennem volt az ideg, de ez kirobbant belőlem a rajtnál és hogy így sikerült, az igazán felfoghatatlan. Szurkolok Balázsnak, hogy egyesben is jó pályát menjen!

 

Felnőtt kajak-kenu világbajnokság, Montemor-o-Velho - Portugália
Balaska Márk-Birkás Balázs páros eredményei:

előfutam, K2 férfi 200m
1. Kirill Lyapunov, Alexander Dyachenko (Oroszország) 32.000 mp
2. Balaska Márk, Birkás Balázs (Magyarország) 32.070 mp
3. Edvinas Ramanauskas, Ignas Navakauskas (Litvánia) 32.390 mp
döntő, K2 férfi 200m
1. Balaska Márk, Birkás Balázs (Magyarország) 31.873 mp
2. Saúl Craviotto, Cristian Toro (Spanyolország) 32.133 mp
3. Nebojsa Grujic, Marko Novakovic (Szerbia) 32.156 mp

 

Hajrá, magyarok!