Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idén kereken 60. alkalommal választják meg az év legjobb sportolóit, csapatait és edzőit a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai. Az év csapata címre jelölt Balaska Márk-Birkás Balázs duó nem került a dobogóra.

 

Márkékat az év csapata jelöltjei között láthattuk az egyéni sportágak csapatversenyében a szavazólapon, és bíztunk benne, hogy a sportújságírók is értékelik a két fiatal fantasztikus, Európa-bajnoki és világbajnoki aranyat hozó 2017-es évét. Egy héttel a gála előtt sajtótájékoztató keretében mutatták be a dobogóra kerülő legjobb háromba szavazott jelölteket, természetesen a végső sorrend titokban tartása mellett, akik meghívást kapnak a Nemzeti Színházban tartandó díjátadó ünnepségre. A voksok összesítése alapján a szűk elitbe nem nyertek bebocsátást a kajakos srácok, de a jelölés ilyen fiatalon önmagában megtisztelő.

 

Az év csapata dobogósai egyéni sportágak csapatversenyében:

- férfi 4×100-as gyorsúszóváltó (Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd)
- női kajak négyes (vb 500 méteren: Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta) (Eb 500 méteren: Fazekas-Zur helyett Lutz Dóra)
- tenisz Davis-kupa-csapat (Balázs Attila, Fucsovics Márton)

 

Gratulálunk az egészéves kiemelkedő teljesítményhez!