Hüttner Csaba kajak-kenu szövetségi kapitány hivatalosan is kihirdette, hogy kik képviselhetik a magyar színeket a pénteken kezdődő belgrádi Európa-bajnokságon. A tavalyinál jóval erősebb mezőnyben Balaska Márk is rajthoz áll a kontinensviadalon!

 

Tavaly, július közepén, a Plovdivban rendezett kajak-kenu Európa-bajnokságon a magyar válogatott minden idők egyik legjobb szereplését produkálva 10 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt (Balaskáék arannyal járultak hozzá a remekléshez). Idén, Hüttner Csaba szerint nem lehet elvárás, hogy ennyire jó eredményeket érjenek el a mieink.

 

- Nem szabad elfelejteni, hogy az idei mezőny sokkal erősebb lesz, mint a tavalyi, miután ezen az Európa-bajnokságon lehet kvótákat szerezni a jövő évi Európa Játékokra. Ráadásul ezt a kontinensviadalt öt héttel korábban rendezik meg, így teljesen máshol tartunk a felkészülésben, például a csapathajóknak még nem volt lehetőségük arra, hogy összecsiszolódjanak. Ugyanakkor a versenyzőink jó formában vannak, ezt bizonyítják a hétvégi válogató eredményei, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Nem bánnám, ha most halványabban szerepelnénk, az év fő versenyén, az augusztusi világbajnokságon pedig jobban teljesítenénk, mint tavaly – mondta a felnőtt kapitány saját várakozásairól.

 

Az utazó csapatban ezúttal is a csömöri kajakos, Balaska Márk és Birkás Balázs képviseli hazánkat K2 200 méteren. A magyar válogatott szerdától Belgrádban készül. A felnőtt Európa-bajnokság pénteken reggel az 1000 és az 500 méteres selejtezőkkel kezdődik, szombaton és vasárnap a döntő futamokat az M4 Sport csatorna élőben közvetíti majd!

 

Hajrá, magyarok!