A csömöri Balaska Márk vezette férfi kajaknégyes 500 méteren ezüstérmet szerzett a spanyol hajó mögött az új olimpiai számban a szegedi Világkupán. A tervezett 15 helyett 24 éremmel zárta a magyar válogatott az év első nemzetközi gyorsasági viadalát!

 

A férfi kajaknégyesek versenye volt a vasárnap, és talán az egész szegedi kajak-kenu Világkupa legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye – legalábbis magyar szempontból mindenképp. Az új olimpiai számban, férfi 500 méteren a most először összeültetett mindkét magyar egység bejutott a döntőbe, és nem csak, hogy bejutott, de a dobogóra is felállhatott. A Balaska Márk (a képen az alsó sorban balról a második), Birkás Balázs, Dudás Miklós, Kuli István négyes a spanyolok mögött a második helyen végzett, míg a Tótka Sándor, Molnár Péter, Mozgi Milán, Somorácz Tamás alkotta hajó hajszállal mögöttük bronzérmes lett.

 

A duisburgi Világkupán változtatnak a két négyesen, az egyik a Tótka, Molnár, Dudás, Kuli, a másik pedig a Balaska, Birkás, Mozgi, Somorácz hajó lesz. Ezután jelöli ki Hüttner Csaba szövetségi kapitány, hogy milyen összeállítású kvartett indul majd az Európa-bajnokságon. Ami jó hír: Magyarország az éremtábla élén végzett!

 

Kajak-kenu Világkupa 2018, Szeged
K4 500 m
előfutam
2. Balaska Márk, Birkás Balázs, Dudás Miklós, Kuli István 1:21.011 mp
középdöntő
3. Balaska Márk, Birkás Balázs, Dudás Miklós, Kuli István 1:20.460 mp
döntő
1. Rodrigo Germade, Marcus Walz, Cristian Toro, Saúl Craviotto (ESP) 1:18.002 mp
2. Balaska Márk, Birkás Balázs, Dudás Miklós, Kuli István 1:18.291 mp
3. Tótka Sándor, Molnár Péter, Mozgi Milán, Somorácz Tamás 1:18.430 mp

 

Gratulálunk az eredményekhez!