A szegedi gyorsasági kajak-kenu világbajnokság előtt sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amelyen bemutatkozott a magyar válogatott, így a K-2 200 méteren induló csömöri Balaska Márk is, aki új párral áll rajthoz a vb-n.

 

- Mind a három eddigi hazai rendezésű világbajnokságról gyönyörű emlékeket őrzünk, az 1998-as volt az első szegedi vb, 2006-ban minden női számban a mieink nyertek, 2011-ben pedig egy rendkívül emlékezetes kampány végén – amelyben Vajda Attila csapott a gitárhúrok közé – népes szurkolótábor előtt rendeztünk olimpia kvalifikációs versenyt – kezdte Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke. – A jövő héten kezdődő vb-vel kapcsolatban jó előjel, hogy elővételben rengeteg jegy elkelt. A szombati és a vasárnapi versenynapon már tele az A és a B lelátó is, de azért néhány jegy még megvásárolható a C-re. Ötvenhat magyar versenyző vesz részt a vb-n, hasonlóan emlékezetes pillanatokra és nagyszerű eredményekre számítunk, mint az eddigi három világbajnokságon.

 

Hüttner Csaba szövetségi kapitány keretében ott van a csömöri világbajnok, Balaska Márk (a harmadik sorban jobbról a harmadik) is, aki új párjával, Apagyi Leventével áll majd rajthoz a Maty-éren. A világbajnokságot augusztus 21. és 25. között rendezik Szegeden.

 

A világbajnokságon induló magyar válogatott keretében:
férfiak
K-2 200 m: Balaska Márk, Apagyi Levente

 

Sok sikert kívánunk!